Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Нова українська школа - STARTUP для кожної дитини

21.05.2018
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

17 травня у великій залі облдержадміністрації в рамках реформування освіти в Україні та проголошеного 2018 року Роком освіти в Миколаївській області, відбувся освітній форум «Нова українська школа - STARTUP для кожної дитини».

Перед початком Форуму була представлена виставка продукції виробників сучасних шкільних меблів та обладнання «ТК – Ренесанс», «Вема Кідс», «НВП Промінь», «Бріолайт – Україна», «DRIOlight» та «Підручник.ua».

В роботі Форуму взяли участь голови райдержадміністрацій, міські голови, начальники управлінь і відділів освіти, керівники закладів освіти, вчителі початкових класів, керівники ПМПК та інклюзивно-ресурсних центрів, представники батьківської громадськості. Відкрили захід вітальним словом заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Шевченко Є.В. та голова Обласної ради Москаленко В.В. Зміст Форуму включав в себе обговорення таких питань як:

- нова українська школа: інноваційний простір для інклюзивної освіти;

- огляд відеотексту «Чого я очікую від Нової української школи?»;

- пілотуванню нового державного стандарту: зроблені кроки та отримані результати;

- нова українська школа – школа дитинства, творчого співробітництва та розвитку;

- дитина з особливими потребами йде до школи;

- упровадження проекту «Електронних підручників» у Миколаївській області;

- роль місцевих рад та місцевих органів виконавчої влади у впровадженні освітньої реформи.

З основною доповіддю виступила директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Удовиченко О.О.

Після обговорення доповіді підсумок підвів заступник голови облдержадміністрації Шевченко Є.В., який окреслив орієнтири подальшої діяльності та визначив основні завдання, що мають бути вирішені найближчим часом освітянами спільно з органами влади на місцях.

Делегація від міста була представлена міським головою Пароконним В.К., начальником управління освіти Сінчуком Ю.М., директором інклюзивно-ресурсного центру Нагорною Ю.О. та директорами закладів де є діти інклюзовані в освітній процес та спецкласи: директором першої школи Петренком О.О., другої школи Супрягою Т.О. та четвертої школи Карнауховою М.Б.

Закінчувався Форум у колі перших осіб області за участю Порошенко М.А. Голови благодійного Фонду П. Порошенка.

Представниками облдержадміністрації, міськими головами та головами райдержадміністрацій був підписаний Меморандум про співпрацю між Фондом П. Порошенка та регіонами Миколаївської області, де вже створені та найближчим часом мають бути створені інклюзивно-ресурсні центри, в частині фінансової підтримки навчання дітей інклюзованих в освітній процес, спецкласів та укріплення матеріально-технічної бази інклюзивно-ресурсного центру. Місто Южноукраїнськ першим в області створило і зареєструвало «Інклюзивно-ресурсний центр», який вже успішно працює.

Тож сподіваємось на подальшу співпрацю з усіма державними інституціями, органами місцевого самоврядування, батьківською громадськістю на шляху реформування  освітньої галузі.