Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Правовий урок від Южноукраїнського бюро правової допомоги для учнів Южноукраїнської загальноосвітньої школи №1 імені Захисників Вітчизни

16.05.2018
Южноукраїнське бюро правової допомоги

Міжнародний день захисту прав дітей - одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було прийнято в 1925 році на Всесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей, у Женеві. Історія замовчує, чому це дитяче свято було вирішено відзначати саме 1 червня. У Міжнародного дня дітей є прапор. На зеленому тлі, що символізує зростання, гармонію, свіжість і родючість, навколо знаку Землі розміщено стилізовані фігурки - червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений у центрі, - це символ нашого спільного дому. 

В рамках реалізації загальнонаціонального право просвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО», 16.05.2018 року начальником Южноукраїнського бюро правової допомоги Зоткіною Ганною Вікторівно, спільно із заступником директора з виховної роботи Табунщик Світланою Іванівною, учням  5 класу Южноукраїнської загальноосвітньої школи №1 імені Захисників Вітчизни було проведено правовий урок, присвячений правовому марафону до Дня захисту дітей, «Права та обов’язки дитини».

Учням було розказано про значення цього свята, історію його виникнення а також, було перераховано та розкрито основні права і свободи людини, а саме:

• право на життя

• право на гідне ставлення;

• право на рівне ставлення;

• право на свободу і особисту недоторканність;

• право на особисте життя;

• право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань;

• право на власність;

• право на свободу світогляду та віросповідання;

• право на освіту;

• право знати свої права.

З’ясувавши та проаналізувавши що є правами і свободами людини, та яка між ними різниця,  між учнями було проведено «міні-проект моя країна очами дітей».

Розбившись на групи, діти дали назву своїй країні, записали до 10 найнеобхідніших прав людини та дуже гарно оформили свої малюки.

На завершення школярам наголосили на тому, що держава гарантує всім дітям рівний доступ до безоплатної правової допомоги, необхідної для забезпечення захисту їхніх прав, на підставах та в порядку, встановлених законом, що регулює надання безоплатної правової допомоги, а також, дітям було роздано буклети «Твої права-твій захист. Правові орієнтири кожної дитини», буклети загальнонаціонального право просвітницького проекту Міністерства юстиції України "Я МАЮ ПРАВО».

Довідково:        
Южноукраїнське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м.Южноукраїнськ, вул. Дружби народів, 23 «Чайка», кабінет №14 , тел. (05136) 5-55-08.