Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До уваги суб’єктів підприємницької діяльності та мешканців м.Южноукраїнська!

10.05.2018
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

До виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від Держпродспоживслужби надійшла інформація стосовно надходження повідомлення системи RASFF, а саме: компанією Heuschen&Schrouff, Oriental Foods Trading B.V. (Королівство Нідерландів) у зв’язку з виявленням бензо (А) пірена в кокосовій олії, проводиться процедура відкликання харчових продуктів (Coconat oli COCOFRESH jr 250 ml Art.NR. 75469 з кінцевою датою споживання включно до 09.03.2019 та Coconat oli COCOFRESH jr 500 ml Art.NR. 75469 з кінцевою датою споживання включно до 09.03.2019).

Вищезазначені харчові продукти експортуються з Королівства Нідерландів в окремі держави-члени ЄС та до України.

Згідно з статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

У разі виявлення вищезазначеної продукції необхідно негайно інформувати Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області на електронну адресу: veterinary-arb@ukr.net.