Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Ми пам’ятаємо…

08.05.2018
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська"

Перемога свята, Перемога!
Свято миру, свободи і весни !
Чом тоді мої очі вологі? –
Бо не всі повернулись з війни.
 

До Дня пам`яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вихованці відділення соціальної реабілітації дітей з інвалідністю комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  м. Южноукраїнська» власноруч виготовили червоні маки - квітки, що уособлюють кров, пролиту на полях боїв, та пам’ять про тих, чиє життя забрала війна.

Червоний мак як символ пам’яті жертв війни вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році. Дизайн українського червоного маку розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України; автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін. Графічне зображення, з одного боку, уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.

Виготовлені дітьми маки, директор комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» Антоніна Мартинко вручила відпочиваючим відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг та розповіла про значимість маку, як символу пам’яті за загиблими, адже у кожного  є рідні та близькі, які відчули на собі наслідки та втрати цієї страшної війни.

Тож пам’ятаємо кожного…