Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Зробимо місто і державу чистішими!

03.05.2018
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Під таким гаслом в період проведення Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота» за ініціативи громадської організації «Клуб любителів бігу» Олімп» та за підтримки місцевої влади 28 квітня було проведено перші міські змагання «Сміттєбіг-2018» з бігу та прибирання території одночасно, в якому прийняло участь 25 не байдужих жителів нашого міста, з яких більшою половиною були діти до 16 років.

За умовами змагань кожному давалось 200 хвилин для збирання сміття, яке залишають наші містяни на пляжі та прилеглій до нього території, а переможців в п'яти категоріях визначали за найбільшою кількістю зібраних мішків. Учасники, віком від 4 до 53 років, завдання з прибирання виконали за 150 хвилин: «Не вистачило сміття!» - казали вони на підведенні підсумків, адже за тиждень до цього загальноміський подібний захід вже відбувся.

Найактивнішими «сміттєбігунами» виявились Влад Гончарук, Аня Сухорукова серед дітей, Віталій Рожок, Андрій Комишнік (обоє з ЕРП), сім'ї Кучмій на чолі з Олександром та двома дітьми – Стас та 4-ри річна Настя, та Свідніцьких – Леся – мама та двоє синів: Вадим та Олександр.

Учасники отримали медалі, грамоти, та задоволення від зробленої справи. Протягом змагання було зібрано близько чотирьох кубічних метрів сміття. За підтримку в організації заходу, дякуємо комунальному підприємству «Служба комунального господарства» та управлінню молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради.

Сподіваюсь, що новий вид рухомої активності людства – біг та збирання сміття одночасно, стане популярним у жителів міста, поряд з фітнесом, аеробікою, просто бігом.

Гончарук Влад

Сухорукова Анна