Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Служба порятунку закликає громадян не провокувати пожежі в екосистемах!

13.04.2018
Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Останнім часом спостерігається вражаюче підвищення показника кількості пожеж в природних екосистемах. Не зважаючи на численні застереження рятувальників щодо небезпеки спалювання сміття та сухої рослинності при впорядкуванні власних домогосподарств, населення продовжує нехтувати заходами безпеки, що часто призводить до виникнення пожеж на відкритих територіях.

Щодня вогнеборці ліквідовують сотні пожеж у природних екосистемах. Так, лише минулої доби в Україні виникло 248 загорянь на відкритій території, а напередодні цей показник становив 451 випадків.

Зокрема, 10 квітня на Луганщині виникла 31 пожежа загальною площею понад 61 га. Найбільше від загорянь постраждали Троїцький, Новоайдарський, Марківський та Старобільський райони області.

Цього ж дня на Вінниччині вогнеборці ДСНС 7 разів ліквідовували загоряння сухої рослинності.

Водночас сухостій та очерет горіли цими днями і у Черкаській області. Випадки загоряння були зафіксовані рятувальниками у Лисянському, Уманському, Золотоніському, Чигиринському, Драбівському, Канівському та Смілянському районах.

Крім того, за повідомленням УкрГідрометцентру, у Рівненській, Волинській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Житомирській, Київській та Вінницькій областях оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Отже, загроза виникнення загорянь буде тільки зростати.

Тож, з метою попередження виникнення численних пожеж на відкритій території, фахівці ДСНС України посилюють роз'яснювальну роботу з громадянами. Зокрема, надзвичайники проводять профілактичні рейди за участю правоохоронців, представників місцевого самоврядування та засобів масової інформації, під час яких закликають населення не провокувати пожежі у природних екосистемах країни.

Шановні громадяни!

Служба порятунку наголошує на суворому дотриманні правил пожежної безпеки! Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Пам'ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин а також неконтрольоване поширення вогню!