Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До Дня визволення Миколаївської області від нацистських загарбників

28.03.2018
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

27 березня у виставковій залі Южноукраїнського міського історичного музею відбувся захід «Це нашої історії рядки», який присвячений Дню визволення Миколаївської області від нацистських загарбників.

На захід завітали ветерани Другої світової війни 1939-1945 років, представники Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та Збройних сил Організації ветеранів України на чолі з В’ячеславом Громенко, учні державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей» та усі охочі.

До слова був запрошений голова Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил Організації ветеранів України В’ячеслав Громенко, який привітав усіх присутніх з визволенням Миколаївщини. З глибокою повагою та цікавістю учасники заходу слухали членів Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил Організації ветеранів України Світлану Дейнеку та Галину Пономарьову, які поділилися спогадами жителів Костянтинівки про дні, проведені в чорній окупації та зачитали вірші про роки воєнного лихоліття. Про страшні роки свого дитинства в період Другої світової війни 1939-1945 років розповіла  Аліна Федорівна Щур.

Про війну ніколи не буде сказано все… Але ми повинні пам’ятати і вклонятися пам’яті тих, хто віддав життя і пам’ятати про тих, хто вижив у тому страшному збройному протистоянні в історії людства. Вічна пам'ять визволителям Миколаївщини! Честь і слава живим героям!

До уваги южноукраїнців та гостей міста в Южноукраїнськом міському історичному музеї діє тематична експозиція «Це нашої історії рядки»,  в якій експоновано елементи озброєння, нагороди, історичні документи та особисті речі безпосередніх учасників бойових дій у Другій світовій війні 1939 – 1945 років. 

 

Запрошуємо усіх охочих за адресою:

м. Южноукраїнськ

вул. Набережна Енергетиків, 12-а

тел. для довідок: (05136) 2-12-71