Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

З початку березня на водоймах країни загинуло 25 людей!

27.03.2018
Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Рятувальники вкотре застерігають: нехтування правилами безпеки під час перебування на льоду може стати причиною трагічних наслідків. Особливо в період потепління - адже в цей час на водоймах країни активно відбувається руйнування льодового покриву. Крига в такому випадку є надто крихкою та вкрай небезпечною.

Проте невтішна статистика не лякає відчайдухів. Прихильники зимової риболовлі й досі виходять на кригу, навіть незважаючи на те, що завершується перший місяць весни. Так, з початку року на водоймах країни вже загинула 101 людина, з яких 6 дітей.

Зокрема, 24 березня у Кропивницькому до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що потрібна допомога по вилученню потопельника з річки Інгул. За допомогою рятувального спорядження фахівці ДСНС вилучили тіло загиблого чоловіка 1955 року народження з водойми та передали правоохоронцям.

Також на Кіровоградщині досі тривають пошуки чоловіка 1952 року народження, який ще 21 березня пішов рибалити з човна на річці Південний Буг в районі м. Гайворона та не повернувся. Протягом минулої доби, 25 березня, пошуковою групою 21-ї державної пожежно-рятувальної частини було обстежено прибережну смугу за течією річки від м. Гайворона до с. Бугове. Станом на 7 годину 26 березня доля чоловіка залишається невідомою.

Водночас на Миколаївщині надзвичайників повідомили про те, що 25 березня близько 8-ї години, під час переходу річки Арбузинка біля хутора Зоря, що у Вознесенському районі, двоє чоловіків провалилися під кригу і їм необхідна допомога. На місце виклику одразу виїхали рятувальники 12-ї державної пожежно-рятувальної частини. З'ясувалося, що один із постраждалих, а саме чоловік 1978 року народження, зміг самостійно вибратися із води та намагався допомогти своєму батьку – іншому постраждалому чоловікові 1948 року народження. Місцеві мешканці, які почули заклики про допомогу, кинулися на порятунок та разом все ж таки витягли його з води. Обох чоловіків місцеві забрали до себе, де вони чекали на приїзд лікарів. На жаль, літній чоловік забагато часу провів у крижаній воді і врятувати його медикам не вдалося.

Витягали безстрашних рибалок з під льоду минулої доби також на Хмельниччині, Рівненщині та у Тернопільській області.

У той же час на Одещині, на кригу вийшли рятувальники — вони провели інформаційно-роз'яснювальну роботу із відвідувачами ставка в селищі міського типу Тарутине. В ході профілактичної роботи, фахівці ДСНС закликали присутніх рибалок не ризикувати своїм життям і здоров'ям та не виходити на лід.

Загалом, превентивні заходи на водоймах щодня проводяться рятувальниками по всій країні, проте найбільш дієвий спосіб вберегтися від небезпеки — це власна обачність кожного українця.

Шановні громадяни!

З метою попередження нещасних випадків на водоймах країни у період інтенсивного руйнування льодового покриву, фахівці Служби порятунку закликають усіх не виходити на кригу та не ризикувати життям заради кількох рибин!

Слідкуйте за штормовими попередженнями синоптиків та зважайте на зміну гідрологічної ситуації на річках та озерах країни!

http://mk.dsns.gov.ua/