Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Впродовж минулої доби на пожежах в Україні загинуло 14 людей

23.03.2018
Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Показник трагічних випадків на пожежах у житловому секторі продовжує лякати стабільно високими показниками. Цього тижня, на жаль, рятувальникам доводиться знову фіксувати вражаючий стрибок смертності громадян на пожежах у побуті. Так, впродовж минулої доби 21 березня вогонь забрав життя 14 українців.

Як зазначають вогнеборці, саме власна недбалість громадян є головною причиною виникнення займань і як наслідок загибелі людей. Люди опалюють свої домівки, часто нехтуючи правилами пожежної безпеки, палять у приміщеннях та перенавантажують електромережу, вмикаючи обігрівачі та несправні побутові прилади.

Найчастіше, жертвами вогняної стихії стають літні люди, а також багатодітні сім'ї, та громадяни, які опинилися в складних життєвих умовах.

Зокрема у Чернігові, у двокімнатній квартирі на п'ятому поверсі багатоквартирного дев'ятиповерхового будинку на вулиці 1-ої Гвардійської армії виникла пожежа, внаслідок якої загинула 1 особа. За попередніми висновками фахівців, причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем.

Ще два життя вогонь забрав під час пожежі в одному з будинків у місті Кривий Ріг на Дніпропетровщині.

Крім того, необережність під час паління в приміщені також досить часто стає причиною виникнення пожеж, які не тільки вщент знищують старі дерев'яні будиночки, а й забирають життя.

Зокрема, минулої доби саме паління у ліжку спричинило пожежу із загибеллю чоловіка в селі Степанки Погребищенського району Вінницької області.

Загалом, з початку року показник загиблих та постраждалих на пожежах становить вже 641 та 375 осіб відповідно. При цьому, із 10 188 пожеж, понад 6,5 тисяч випадків сталися саме у помешканнях громадян...

Тож, заважаючи на вкрай невтішну та трагічну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення. Не забувайте розповідати дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь.

Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;
  • не паліть у ліжку;
  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
  • при використанні пічного опалення перевірте заходи безпеки і справність печі;

Пам'ятайте!

Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки 
зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

http://mk.dsns.gov.ua/