Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

В законодавстві стосовно забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб з інвалідністю та демобілізованих учасників бойових дій антитерористичної операції  відбулися зміни

12.03.2018
Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

В законодавстві стосовно забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб з інвалідністю та демобілізованих учасників бойових дій антитерористичної операції  відбулися зміни. Урядом  прийнято постанову Кабінету Міністрів України  від 01.03.2017 № 110 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення деяких категорій осіб з інвалідністю санаторно-курортним лікуванням», та внесення змін до порядків, затверджених постановами  Кабінету Міністрів України від 22 лютого  2006 р. № 187 «Про затвердження Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м.Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчими органами міських рад і від 31 березня 2015 р. № 200 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням», якою змінено існуючу систему закупівлі санаторно-курортних послуг на відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування (путівки) для осіб з інвалідністю та постраждалих учасників антитерористичної операції через безготівкове перерахування  коштів  санаторно-курортним закладам за надані послуги на підставі трьохсторонньої угоди (особа - департамент - санаторій).

Відтепер особа, яка перебуває на черзі зможе самостійно обрати санаторій для оздоровлення, після цього звернутися до департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради, де перевіряється заклад на відповідність встановленим вимогам. Після цього укладається тристороння угода, яка передбачає безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги. При цьому гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування визначатиметься щороку Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном.

Більш детальну інформацію можна отримати в департаменті соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради за адресою: бульвар Цвіточний, б.4, І поверх, кабінет №5, телефон 5-50-03.