Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Урочистості з нагоди Дня  вшанування  учасників бойових дій на території інших держав і річниці виведення   військ  колишнього  СРСР з Республіки Афганістан

16.02.2018
Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

Афганістан… Чорним тавром впеклося це лунке, як постріл із-за рогу, слово. Афганська війна тривала 10 років Для тисяч українських родин воно назавжди стало грізним знаменом біди, символом невгамовних душевних мук і невтішного горя. Триває і сьогодні, але  вже без участі наших солдат.

15 лютого 2018 року  в актовій залі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 відбулась урочиста зустріч з воїнами-інтернаціоналістами, присвячена 29-ій річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. До присутніх з промовою звернувся міський голова Віктор Пароконний, директор Южноукраїнської школи І-ІІІ ступенів №1 Олександр Петренко, голова Южноукраїнської міської Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Володимир Венгер, голова Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил Вячеслав Громенко,  Школярі підготували воїнам-інтернаціоналістам концертну театралізовану програму присвячену бойовим діям в Афганістані.

Після урочистої зустрічі на музейному комплексі міста «Воїнів-захисників Вітчизни» відбувся мітинг та покладання квітів до пом'ятного знаку воїнам-інтеранаціоналістам, з нагоди Дня  вшанування учасників бойових дій на території інших держав і річниці виведення військ колишнього  СРСР з Республіки Афганістан, за участі представників підприємств, організацій міста. З вступним словом виступив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Микола Бацман, голова Южноукраїнської міської Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Володимир Венгер.

Після  проведення мітингу та покладання квітів  учасники мітингу направились до храму Христа Спасителя, в якому пройшла панахида по загиблим та померлим учасникам бойових дій та відвідали могили померлих та загиблих земляків воїнів-інтернаціоналістів на міському кладовищі.