Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Покажчик нормативно-правових актів із охорони праці

16.02.2018
Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

Державна служба України з питань праці наказом від 15 січня 2018 року №9 затвердила оновлений Покажчик нормативно-правових актів з охорони праці.

Реєстр нормативно-правових актів з охорони праці – це банк даних, який складається і ведеться з метою забезпечення єдиного обліку та формування відповідного інформаційного фонду цих актів. У Реєстрі документи згруповані за видами економічної діяльності. Дані про затвердження та введення в дію нормативно-правових актів з охорони праці (далі – НПАОП) оформлюють Покажчиком.

Покажчик НПАОП затверджений відповідно до:

- Положення про Державну службу України з питань праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2015 року №96;

- Положення про Державний реєстр нормативно-правових актів з охорони праці, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 8 червня 2004 року №151.

Водночас втратив чинність наказ Держпраці від 10 липня 2017 року №88 «Про затвердження Покажчика нормативно-правових актів з охорони праці».

Нагадуємо, Покажчик оновлюють один раз на півріччя. Саме ним мають користуватися підприємства, коли формують базу документів з охорони праці.  

Кодування НПАОП здійснюється з метою систематизації обліку цих документів, створення необхідних умов для ефективного зберігання та використання інформації про ці нормативно-правові акти, зручності їх обробки з використанням персональних електронно-обчислювальних машин.

Порядковий номер у межах виду визначається згідно з даними Реєстру. Види НПАОП (в уніфікованій формі для однакового застосування) мають таке цифрове позначення: Якщо нормативно-правовий акт поширюється на всі або декілька видів економічної діяльності, зазначається код 0.00.