Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Рятувальники закликають батьків дбати про безпеку своїх дітей!

14.02.2018
Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Нерідко дитяча допитливість призводить до травмування, а щонайгірше — може навіть коштувати життя.

Так, днями на Київщині рятувальники зняли з даху недобудови дитину. Подія сталася 12 лютого у Броварах. О 14:46 до Служби порятунку надійшло повідомлення про хлопчика, який потребує допомоги. Рятувальників повідомили небайдужі громадяни, що почули дитячі крики з даху занедбаного будинку. Прибувши на місце виклику, фахівці ДСНС встановили, що хлопець 2006 року народження, граючись з друзями в недобудові, заліз на дах і не зміг самостійно спуститися. За допомогою автодрабини рятувальники швидко зняли дитину, відігріли і передали матері.

Проте, не завжди дитячі пригоди завершуються щасливим порятунком...

Зокрема, 7 лютого фахівці групи водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС України у Волинській області підняли з води тіло 12-річного хлопчика, який ще 27 січня провалився під лід на ріці Стир у місті Луцьку. Тіло загиблої дитини виявили драйвери-аматори, які долучилися до пошукових робіт. На глибині 5-6 метрів на відстані 700-800 метрів вниз по течії від місця, де сталася трагедія, вони і знайшли хлопчика.

Крім того, не тільки дитячі розваги призводять до трагічних наслідків. Найгірше, коли дитячим життям доводиться розплачуватися за легковажне ставлення дорослих до заходів безпеки.

Так, 13 лютого в місті Зміїв Харківської області, внаслідок несправності пічного опалення, у приватному домоволодінні чадним газом отруїлася уся родина. Разом із дорослими цього дня загинули також і діти 2009 та 2015 року народження.

Тож, враховуючи кількість надзвичайних випадків за участю дітей, Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до батьків із проханням подбати про безпеку своїх дітей. Зокрема:

  • Тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях і розповідайте їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь;
  • Не залишайте дітей вдома самих, якщо вони не в змозі самостійно вирішити проблеми, які можуть виникнути.
  • Перевірте справність електромережі та не дозволяйте малолітнім дітям самостійно користуватися побутовими приладами;
  • Виховуйте у малечі навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, тощо;
  • Обов’язково розкажіть дітям, що у разі виникнення пожежі необхідно терміново сповістити про це дорослих та Службу порятунку за номером “101”;
  • Слідкуйте за тим, щоб малолітні діти не відвідували самостійно місцеві ставки, річки або покинуті будівлі.

Пам'ятайте, що безпека вашої дитини — це, перш за все, ваша особиста відповідальність!

http://mk.dsns.gov.ua/