Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Семінар з фізичними особами-підприємцями

23.01.2018
Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

23 січня 2017 року у залі засідань департаменту соціальних питань та охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради (далі – ДСП та ОЗ) відбувся семінар з фізичними особами-підприємцями за участю представників Южноукраїнської об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Миколаївській області, Южноукраїнського міського центру зайнятості, Южноукраїнського міського відділення Управління виконавчої дирекції ФСС України в Миколаївській області, управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради, відділу праці ДСП та ОЗ та комунальних підприємств «Житлово-експлуатаційне об'єднання» і «Служба комунального господарства».

Порядок денний налічував 9 питань, які, в основному, стосувалися змін у законодавстві, зокрема, трудовому та податковому законодавстві.

Також до присутніх були доведені зміни у законодавстві про соціальне страхування та перелік обов’язкових заходів для профілактики нещасних випадків на виробництві.

Фізичних осіб-підприємців було ознайомлено з основними вимогами Закону України «Про зайнятість населення», зокрема, щодо їх права на компенсацію витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Не забули повідомити й про обов’язки роботодавців: дотримання державних мінімальних гарантій в оплаті праці, обов’язковість та правильність оформлення куточка споживача, необхідність укладення колективного договору, дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці тощо.

Представники комунальних служб міста, у свою чергу, повідомили про обов’язковість проведення заходів щодо утримання прилеглих територій в нестабільних погодних умовах.

Загалом, семінар-нарада пройшла у форматі діалогу, кожен з присутніх міг узяти слово, поставити запитання, тим самим безпосередньо долучившись до обговорення найважливіших питань, пов’язаних з діяльністю суб’єктів підприємницької діяльності.

Фізичні особи-підприємці досить активно приймали участь у семінарі, ділились своїм досвідом з приводу тих чи інших питань, на прикладах моделювали проблемні ситуації, а представники міських служб, у міру своїх повноважень, надавали чіткі відповіді на них, або ж скеровували до інших установ з метою вирішення конкретних питань.

Наприкінці семінару багато було сказано про можливість отримання індивідуального консультування у разі виникнення труднощів на шляху до ефективної та якісної роботи суб’єктів господарювання, надано контактні дані спеціалістів та розповсюджено інформаційні матеріали.