Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Профілактика професійного вигорання

17.01.2018
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська"

 Люди, які працюють у системі "людина - людина": лікарі, юристи, соціальні працівники, психіатри, психологи, вчителі, постійно стикаються з  емоційними переживаннями своїх клієнтів (пацієнтів, вихованців), а тому мимоволі стають залученими до цих почуттів і зазнають підвищеного емоційного напруження. Нині синдром має навіть спеціальний діагностичний статус у «Міжнародній класифікації хвороб» - стани, пов'язані з труднощами управління власним життям.

17 січня 2018 року практичний психолог відділення соціальної реабілітації дітей з інвалідністю комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  м. Южноукраїнська» Наталія Сухорукова розпочала курс занять з працівниками відділення з метою профілактики синдрому професійної деформації та емоційного вигорання.

"Вигораючий" співробітник, як правило, майже не усвідомлює своїх симптомів, тому зміни у його поведінці першими помічають колеги. Дуже важливо вчасно помітити такі прояви і правильно організувати систему підтримки для цих співробітників.

Арттерапевтичні вправи на регуляцію парасимпатичної нервової системи займають всього декілька хвилин і спрямовані на покращення стану організації роботи та недопущення втрат кадрових ресурсів.