Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Робота Южноукраїнського міського історичного музею у 2017 році

29.12.2017
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Протягом 2017 року робота Южноукраїнського міського історичного музею здійснювалася відповідно до Закону України «Про музеї та музейну справу», Закону України «Про культуру», Конституції України, Постанові Кабінету Міністрів України №1147 від 20.07.200 року «Положення про музейний фонд України», Статуту Южноукраїнського міського історичного музею, затвердженого рішенням Южноукраїнської міської ради №1220 від 27.03.2014 року і була спрямована на ознайомлення жителів і гостей краю з історією і культурою міста Южноукраїнська. Водночас низка масових заходів дозволила показати наш край в контексті загальноукраїнської історії та культури. Проводилися оглядові і тематичні екскурсії, надавалися індивідуальні консультації. Значне місце було відведено пропаганді досягнень нашої творчої молоді. 

Южноукраїнський міський історичний музей викликає постійну зацікавленість культурної громадськості, є місцем проведення масових культурно-мистецьких та наукових заходів. Стратегія розвитку музею передбачає поширення знань про історію рідного краю, залучення до музею широкого загалу відвідувачів; забезпечення повноцінного функціонування музею як наукового та культурно-просвітницького закладу, подальший розвиток як осередку культурно-мистецького життя, піднесення рівня його роботи відповідно до сучасних вимог.

Станом на 28 грудня 2017 року музей відвідало 7396 особи. З них: 3758 учнів; 3638 дорослих. Було проведено 20 культурно-просвітницьких заходів та відкрито 18 тематичних експозицій. Перелік заходів та експозицій ви можете подивитись у слайд-шоу.