Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відповіді на питання , які виникають під час призначення субсидії

28.12.2017
Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

Запитання 1.

До управління соціального захисту населення надійшло звернення за призначенням субсидії. Під час опрацювання заяви з’ясувалося, що пенсіонер з вересня 2016 року отримує пенсію на території АР Крим.

Яким чином слід обрахувати сукупний дохід родини у наведеному випадку?

Відповідь.

Відповідно до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, у разі зазначення в декларації інших отриманих доходів, інформація про які відсутня у ДФС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування, і відповідно до законодавства не може бути отримана за запитом, особа подає довідку про доходи.

У разі зазначення в декларації інших отриманих доходів, інформація про які відсутня у ДФС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування та неможливості підтвердити такі доходи довідкою до декларації додається письмове пояснення з зазначенням їх розміру.

Запитання 2.

За призначенням житлової субсидії звернувся громадянин, який зареєстрований у житловому приміщенні з колишньою дружиною. Особові рахунки житлового приміщення розділені на всі послуги, окрім послуги електропостачання. Особовий рахунок на електропостачання відкрито на колишню дружину заявника.

Чи можливо в наведеному випадку призначити заявнику субсидію на послугу електропостачання?

Відповідь.

У разі, якщо особові рахунки на одну з послуг не є розділеними, призначення субсидії на таку послугу можливе лише одній з осіб, якій нараховується плата за відповідним рахунком.