Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Фахівці ДСНС нагадують громадянам правила пожежної безпеки у побуті

27.12.2017
Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Проведення профілактичних відпрацювань фахівцями ДСНС України - є одним із методів боротьби з пожежами у житловому секторі. Зважаючи на невтішну статистику, яка спостерігається з настанням опалювального сезону щодо кількості загиблих на пожежах у побуті українців, рятувальники посилюють профілактичні відпрацювання населених пунктів.

Як зазначають надзвичайники, основними причинами виникнення займань і як наслідок загибелі людей є саме власна недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки у побуті. А напередодні новорічних та Різдвяних свят, до цих факторів можна додати ще й порушення правил безпеки при встановлені ялинки та використанні піротехнічних виробів.

Саме тому, з метою попередження виникнення пожеж та інших надзвичайних подій у житловому секторі напередодні свят, працівники Служби порятунку спільно з правоохоронцями, представниками органів місцевої влади, волонтерами із залученням представників ЗМІ вирушили у профілактичні рейди, під час яких поспілкувалися із громадянами щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки.

Так, 22 грудня на Черкащині, інспекторським складом Христинівського районного відділу проведено інформаційно-роз'яснювальну роботу серед мешканців районного центру. Під час спілкування з громадянами співробітники ДСНС звертали увагу людей на дотримання правил безпечного встановлення ялинок, безпечного користування піротехнічними виробами та використання електричних гірлянд. Для підвищення рівня обізнаності черкащан, учасники рейдової групи розповсюдили серед людей тематичні листівки із зазначенням номеру Служби порятунку “101”.

Цього ж тижня, полтавські рятувальники провели комплексне профілактичне відпрацювання житлового сектору у Лубенському, Оржицькому Пирятинському, Чутівському, Семенівському, Котелевському, Миргородському районах та у місті Полтава. Під час роз'яснювальної роботи фахівці ДСНС наголошували на необхідності дотримання правил безпечного поводження із електричними та газовими приладами, розповідали причини і наслідки пожеж, та нагадали телефони екстрених служб. Також полтавчанам розповіли як провести новорічні свята без надзвичайних подій, зокрема при використанні піротехнічних виробів та встановленні ялинки.

Водночас столичні рятувальники провели профілактичний рейд в житловому секторі Печерського району. Під час заходу рятувальники оглянули стан електрообладнання та електромереж багатоквартирних житлових будинків та порадили мешканцям не захаращувати загальні коридори, тамбури та сходові клітини особистими речами.

Загалом, подібні заходи напередодні новорічних та Різдвяних свят відбулися по всій території країни, аби люди не забували про важливість дотримання правил пожежної безпеки у побуті.

Зважаючи на невтішну статистику щодо виникнення пожеж у житловому секторі, Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками. Зокрема:

  • не паліть у ліжку;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;
  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.
  • подбайте про захист помешкання при користуванні пічним та газовим опаленням;
  • при виникненні пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!

Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню!

Довідково:

Правила безпечного встановлення ялинки за посиланням: http://www.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/71797.html

http://mk.dsns.gov.ua/