Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Крок у майбутнє

21.12.2017
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

Наш час потребує лідерів нової формації, людей компетентних, відповідальних, здатних мислити неординарно, генерувати нові ідеї та приймати нестандартні рішення. Тому головне завдання школи – знайти й підтримати учнівську молодь, чия життєва позиція спрямована на активну участь у громадському житті. 

З метою  сприяння розвитку  ініціативи старшокласників щодо досягнення інтелектуального, громадського та  духовного потенціалу  особистості,  як активних  громадян міста і держави, 13 грудня на базі  ЮЗШ № 4  було проведено захист  учнівських проектів  щорічного міського конкурс «Влада – це Я». Всього на конкурс було подано 9 творчих проектів учнів 9-11 класів та слухачів секції МАН ЦДЮТ і СЮТ.

 У проектах конкурсанти розглядали важливі питання  щодо розвитку міста та комфортного проживання в ньому:

  • створення Центру військово-патріотичного виховання;
  •  парку-музею мініатюр атомних станцій;
  •  сайту, що дозволятиме містянам пропонувати та втілювати свої ідеї для розвитку міста;
  •  встановлення фандоматів, контейнерів для вживаних речей з метою  збереження довкілля та надання допомоги  малозабезпеченим жителям міста;
  •  встановлення водяних рамок на вулицях міста у часи спеки;
  • встановлення системи відеоспостереження  задля  безпеки містян тощо.

Оцінювали роботи конкурсантів члени журі у складі директора КУ КМОЦ Маленької Любові Михайлівни, начальника відділу дошкільної, середньої та позашкільної освіти Невідомої Наталі Іванівни,  директора  Южноукраїнської гімназії № 1 Коломійчук Тетяни Павлівни, директора ЮЗШ № 4 Карнаухової Марини Борисівни, директора ЦДЮТ Волошиної Наталії Володимирівни, заступника директора СЮТ Бикової  Лариси  Іванівни,  заступника директора з виховної роботи ЮЗШ № 2 Носко Олени Петрівни,  вчителя хімії  ЮЗШ №1 Єфремової  Ганни Володимирівни,  вчителя математики та інформатики   ЮЗШ №3 Лук’янчук Ольги  Юріївни.                                                                  

Підведення підсумків конкурсу відбулося через тиждень 21.12.2017 року.

Зі словами привітання й вдячності за кожний підготовлений учнівський проект до учасників конкурсу звернувся начальник управління Сінчук Юрій Михайлович. Прозвучали слова вдячності і для педагогічних працівників, які допомагали своїм вихованцям у створенні проектів.

За творчість та якісну підготовку робіт вручено грамоти всім учасникам конкурсу, а переможцям - сертифікати та грошову винагороду.

Переможцями міського конкурсу творчих проектів учнівської молоді «Влада – це Я» стали: Лук’янчук Софія, слухач  секції «Українська мова» МАН ЦДЮТ – І місце; Шаповал Дарія, слухач секції «Літературна творчість» МАН ЦДЮТ- ІІ місце; Куртова Анна, учениця 10 -Б класу ЮЗШ №3 – ІІІ місце.

Усі ідеї учасників конкурсу – це крок у майбутнє нашого міста і заслуговують на увагу дорослих та можновладців міста. Тому, сподіваємося, що дитячі мрії знайдуть відгук і  міська влада  віднайде  можливість  втілити їх  в життя.