Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Рятувальники Миколаївщини закликають громадян уникати пожеж в побуті

21.12.2017
Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Як правило, зимова пора - найризикованіша для виникнення пожеж в побуті. Якщо влітку, пожежі виникають через засуху, то у прохолодний час, люди  при опаленні домівок нерідко допускають порушення елементарних правил протипожежної безпеки.

З початку поточного року на території Миколаївської області зареєстровано 3270 пожеж, з яких 1022 - у житлі (порівняно з 2016 р. ріст на 11%, під час яких загинуло 56 осіб. Поширеними причинами вогневих випадків є бездіяльність домочадців, а саме: необережне поводження з вогнем та порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електроприладів.

“Слідкуйте за справністю печей, димарів, не вмикайте в розетку одночасно декілька потужних приладів, не залишайте ввімкненими електроприлади та газову плиту, коли йдете з дому. Пам’ятайте, необдуманий крок та звичайна недбалість можуть знищити матеріальні надбання, а у гіршому випадку - скоротити віку» -  наголошували рятувальники під час інформаційно-роз’яснювальної роботи.

Не можливо оминути увагою й проблему, коли маленьких дітей залишають вдома наодинці. Безмежна допитливість, бажання пізнати навколишній світ та наслідування поведінки дорослих — найчастіші причини дитячих пустощів з вогнем. В цьому році, на території області зареєстровано 11 таких випадків.

 Головне управління ДСНС України у Миколаївській області закликає жителів та гостей нашого краю:

Шановні громадяни! Дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань, адже пожежу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками. Зокрема:

- не паліть у ліжку;

- слідкуйте за станом та справністю електромережі;

-  коли йдете з дому не забудьте вимкнути обігрівач, телевізор, праску, тощо;

- не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками, запальничками, свічками;

- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові потужні електроспоживачі.

Дотримання елементарних правил пожежної безпеки збереже життя та майно від вогню. У разі екстреної ситуації звертайтеся за екстреним номером Служби порятунку 101!

http://mk.dsns.gov.ua/