Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

З нагоди відзначення у місті Южноукраїнську Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

18.12.2017
Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, який був офіційно введений Президентом України в 2006 році. Цей день для вшанування ліквідаторів обрано не випадково. Саме 14 грудня 1986 року Державний комітет прийняв в експлуатацію комплекс захисних споруд, так званий саркофаг, на Чорнобильській атомній електростанції.

14 грудня у виставковій залі Южноукраїнського міського історичного музею відбувся мітинг та покладання квітів до пам’ятного знака „Чорнобильська мадонна”. З промовами виступили заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Микола Бацман, голова Южноукраїнської міської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів „Союз Чорнобиль України” Валерій Онуфрієнко.

На заході були присутні, заступник директора департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Людмила Буряк, члени Южноукраїнської міської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів „Союз Чорнобиль України”, ліквідатори аварії на ЧАЕС, представники управлінь, організацій, підприємств міста та ЗМІ.