Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про стан охорони праці на підприємствах міста

15.12.2017
Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

З метою профілактики травматизму виробничого та невиробничого характеру у місті Южноукраїнську проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо дотримання на підприємствах, в організаціях та установах усіх форм власності вимог законодавства про охорону праці. Так, з початку 2017 року надано 33 методичні допомоги, розповсюджено 374 буклети.

Питання профілактики виробничого та невиробничого травматизму з контролю не знімаються, проводиться постійна роз’яснювальна робота з відповідальними за охорону праці на підприємствах, надаються нормативні матеріали.

В колективних договорах підприємств, установ та організацій передбачаються і розробляються комплексні заходи по досягненню встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, запобігання випадкам виробничого травматизму, професійним захворюванням і аваріям.

З початку 2017 року до ДСП та ОЗ звернулося 65 осіб з приводу роз’яснення норм законодавства з питань охорони праці, яким були надані відповідні роз’яснення та нормативні матеріали. На телефонну «гарячу лінію» звернулося 37 осіб.

Інформація щодо профілактики травматизму невиробничого характеру у місті Южноукраїнську висвітлюється в міських засобах масової інформації. Так, з початку  2017 року 1 статтю висвітлено в міській газеті «Контакт» та 24 інформації розміщено на офіційному веб-сайті міста Южноукраїнська.

З метою упередження випадків дитячого травматизму у квітні 2017 року спільно з управлінням молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради проведено обстеження дитячих майданчиків.

Питання щодо запобігання виробничого та невиробничого травматизму тричі розглядалося на засіданні міського координаційного комітету з питань безпечної життєдіяльності населення та п’ять разів розглядалося на колегії ДСП та ОЗ.