Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Комунальний заклад інформує

14.12.2017
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська"

У відділенні соціальної реабілітації дітей – інвалідів комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноукраїнська» надаються реабілітаційні послуги не лише дітям з інвалідністю, а й дітям до двох років (включно), які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності. До групи ризику належать діти раннього віку, в котрих прослідковуються проблеми мовного, психічного розвитку, розлади поведінки, відхилення в моторному розвитку. Але найбільшу частку дітей групи ризику становлять діти з порушеннями мовного розвитку.

Майже всі мовні порушення мають органічну основу, тобто пов’язані з недорозвиненням або особливостями будови кори головного мозку. Деякі вади ефективно можна виправити лише за співпраці з лікарями та педагогами, і до певного віку, а якщо термін пропущено – прийдеться виділити на це значно більше часу.
Фахівців загалі рекомендують перевіряти відповідність мовлення нормам раз у рік. Робити це чи ні — вирішувати батькам. Однак візьміть до відома, щодо ваш малюк спотворюватиме звуки, то міцніше закріпиться в нього неправильна вимова й важче буде в майбутньому виправити мовний дефект.

Ми готові всім допомогти. Звертайтеся до нас за адресою: вул.Молодіжна 5а, тел. 5-90-37.