Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

В зв’язку із змінами в законодавстві загальнообов’язкового соціального страхування проведено семінар

12.12.2017
Южноукраїнське міське відділення Управління виконавчої дирекції ФСС

4.12.2017 року провідним спеціалістом Южноукраїнського міського відділення був проведений семінар у комунальному закладі «Южноукраїнська міська лікарня»  в зв’язку із змінами в законодавстві загальнообов’язкового соціального страхування.

З  01.01.2018 року Постановою правління Фонду від 13.07.2017 №39 затверджено новий «Порядок відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України». Порядком №39 запроваджено новий механізм надання послуг з лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів.

За рахунок коштів Фонду застрахованим особам надаються послуги з реабілітаційного лікування згідно з переліком профілів медичної реабілітації.

Перелік санаторно-курортних закладів у розрізі профілів медичної реабілітації для відшкодування витрат за надані застрахованим особам послуги затверджується наказом виконавчої дирекції Фонду та оприлюднюється на офіційному веб-сайті Фонду.

Лікування буде здійснюватися за новим принципом – "гроші ходять за людиною", тобто для проведення реабілітаційного лікування застрахована особа самостійно зможе обирати санаторно-курортний заклад відповідно до медичних показань.

Як і раніше, на весь період стаціонарного(амбулаторного) та реабілітаційного лікування застрахованій особі видається листок непрацездатності, який із шостого дня непрацездатності оплачується за рахунок коштів Фонду.