Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До відома субʼєктів підприємницької діяльності та підприємств міста!

11.12.2017

Міжнародний благодійний фонд “Український жіночий фонд” за підтримки USAID, проводить конкурс грантів для розширення бізнесу та створення робочих місць для осіб, які постраждали від конфлікту.

Завданням конкурсу є визначення та підтримка потенційно успішних ідей з розширення бізнесу, які сприятимуть працевлаштуванню осіб, які постраждали від конфлікту: внутрішньо переміщеним особам (ВПО), демобілізованим військовослужбовцям та членам їх сімей, людям з інвалідністю (ЛзІ) та іншим особам у кризових ситуаціях.

Обов’язковою умовою участі в конкурсі є створення робочих місць із офіційною виплатою заробітної плати.

Перевага буде надана заявкам, що продемонструють реалістичний бізнес-план, з перспективою розвитку бізнесу.

Також перевага надаватиметься заявкам, що подають підприємці зі складу ВПО, але пропозиції від заявників, що не є ВПО, також будуть прийматися до розгляду. Крім того, відбіркова комісія враховуватиме питання заявників та буде віддавати пріоритет жінкам за умови, якщо всі інші аспекти заявок отримали однакову оцінку.

Грант може бути використано на купівлю нового обладнання, інструментів, меблів або інших активів, що необхідні для розширення бізнесу і створення нових робочих місць.

Вартість майна, що буде надаватись за одним грантом, не може перевищувати 300 тисяч гривень.

Розмір вартості майна залежить від заявлених зобов’язань зі створення робочих місць:

  • до 300 тисяч гривень в разі працевлаштування до 10 осіб;
  • до 210 тисяч гривень в разі працевлаштування до 7 осіб;
  • до 150 тисяч гривень в разі працевлаштування до 5 осіб;
  • до 100 тисяч гривень в разі працевлаштування до 3 осіб.

Загальний бюджет конкурсу — 3 100 000 грн.

Пропозиції розгляне комісія з представників органів влади, бізнес-об’єднань, громадських і міжнародних організацій, науковців. Підписання угод з переможцями – до 28 лютого 2018 року. Наступні півроку їм надаватиметься й безкоштовна експертна підтримка.

Подача заявок на участь у конкурсі  приймається у термін до 27 грудня 2017 року. З інформаційними матеріалами щодо конкурсу можливо ознайомитись на офіційному веб-сайті https://eopac.org.ua/ogoloshennya-pro-provedennya-konkursu-grantiv-3/.