Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

24.11.2017
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Синдром набутого імунодефіциту (СНІД) набув масштаби пандемії. В усьому світі  говорять про СНІД як загрозу існування людства. Боротьба зі СНІДом  об’єднала зусилля   країн, мільйонів небайдужих людей. Уже зараз є певні успіхи щодо продовження життя хворих на СНІД.

Перші випадки дивної хвороби, яка позбавляє людину імунітету й призводить до смерті, вчені виявили 1980 в Америці. Попри активні заходи медиків та гуманітарних організацій, швидкість поширення епідемії СНІДу  залишається великою.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом  - це можливість дізнатись факти та втілити знання в практику. Якщо люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти і усвідомлюють сьогоднішню реальність життя з ВІЛ- вони мають за допомогою цих знань піклуватися про власне здоров’я  і здоров’я інших, і допомогти тим, хто живе з ВІЛ.

Перед країною в майбутньому стоїть ще низка нелегких завдань, виконання яких неможливе без допомоги наших громадян, усвідомлення ними високої цінності власного здоров’я і турботи про здоров’я близьких, поваги й толерантності до людей, яким не вдалося уникнути захворювання та у яких вистачає мужності з нею боротися. Темпи зростання захворюваності в Україні є найвищим у світі і починаючи з 1994 року щороку збільшуються на 33%. Поширення ВІЛ- інфекції все ще пов’язано з соціальними чинниками розвитком ін’єкційної наркоманії, високим рівнем інфікованості серед жінок секс- бізнесу, у місцях позбавлення волі. Найбільша кількість ВІЛ-інфікованих відноситься до вікової групи 20-39 років, постійно також зростає частка підлітків 15-17 років. В цей день велика кількість жителів планети прикріпляє до одягу червону стрічку. Червона стрічка- це символ усвідомлення людьми важливості проблеми СНІДу. Чим більше людей одягне стрічки, тим буде гучніше лунати голос тих, хто потребує уваги до проблеми СНІДу  і до проблем мільйонів людей, яких торкнулася ця епідемія. Червона стрічка- це символ скорботи та пам’яті про сотню тисяч людей, які померли від жорстокої хвороби. Червона стрічка- це символ солідарності з тими людьми, які живуть зі СНІДом та  ВІЛ інфекцією, їх рідними і близькими. Червона стрічка - це символ надії,   символ підтримки наукових розробок і клінічних досліджень, символ своєї участі в антиснідовій боротьбі в усьому світі; вияв розуміння проблем, пов’язаних з ВІЛ/СНІД, які не мають кордонів, національностей, статі і віку; символ надії на те, що людство обов’зково переможе цю хворобу.