Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Педагоги відділення соціальної реабілітації дітей-інвалідів відвідали семінар

23.11.2017
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська"

22 листопада 2017 року педагоги відділення соціальної реабілітації дітей – інвалідів комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноукраїнська» відвідали семінар по проблемам інклюзивного навчання, організований Миколаївським міжрегіональним інститутом розвитку людини ВНЗ «Університет «Україна»».

Відходить у минуле час, коли діти з важкими формами інвалідності майже не мали альтернативи життю в спеціалізованих закладах. Триває процес заміни інституційного догляду дітей ( в школах-інтернатах, дитячих будинках) на систему, яка забезпечує виховання дітей в сім'ї, або в умовах максимально наближених до сімейних.

В українському літературному просторі з’являються нові видання для фахівців, які працюють у сфері послуг для осіб з інвалідністю. Так, інститутом суспільно – економічних досліджень у рамках проекту «Соціальні послуги для дітей з важкими формами інвалідності» розроблено посібник «Бачити спочатку людину», який містить методичні та практичні рекомендації з організації надання соціальних та освітніх послуг дітям з інвалідністю в громаді, забезпечення індивідуального підходу до кожної дитини.

Тож навчання фахівців, котрі опікуються долею дітей з інвалідністю в процесі деінституалізації суспільства, допомагають не травмувати дітей, а шляхом розвитку послуг для них, зробити їхнє життя гідним і комфортним в громаді і сім'ї.