Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Вихованці відділення соціальної реабілітації дітей – інвалідів КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» побували на пізнавальній екскурсії

14.11.2017
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська"

З метою соціалізації дітей з інвалідністю та засвоєння ними основ безпеки життєдіяльності 13 листопада 2017 року вихованці відділення соціальної реабілітації дітей – інвалідів комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)    м. Южноукраїнська» побували на пізнавальній екскурсії в 25 державній пожежно – рятувальній частині по охороні міста Южноукраїнська. Подорож відбулася за сприяння начальника частини Володимира Анатолійовича Долінського.

Спочатку дітям та їх педагогам  була продемонстрована спеціальна та пожежна техніка, що знаходиться на озброєнні Южноукраїнської пожежно-рятувальної частини.  Командир відділення Олександр Кучмій  у доступній формі розповів про призначення та роботу спецтехніки, продемонстрував бойовий одяг і спорядження вогнеборців, а також спеціальне обладнання, яке використовується під час ліквідації надзвичайних ситуацій. Діти відчули і себе героями – рятувальниками,  фотографувались  в автомобілях та поруч з технікою, мали змогу роздивитись костюми, в яких працюють пожежні.

Потім дітей ознайомили з розпорядком дня чергового караулу, показали тренувальний майданчик, внутрішні приміщення, місце відпочинку.

На завершення зустрічі старший інспектор ЮУМС Тетяна Сердюк нагадала дітям про правила безпеки при користування електричними приладами та як поводити себе у випадку пожежі. Також дітям були вручені пам’ятки з правил пожежної безпеки та блокноти.