Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Павло Георгієв: «Жива робоча лікарня з гарним потенціалом»

10.11.2017
КЗ «Южноукраїнська міська лікарня»

Під час планового візиту начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Павло Георгієв ознайомився з роботою Южноукраїнської міської лікарні, поспілкувався з виконуючим обов’язки головного лікаря, колективом закладу та перевірив умови перебування пацієнтів і надання їм медичної допомоги.

«На сьогодні Южноукраїнська міська лікарня – жива робоча лікарня з гарним потенціалом: кадри, обладнання, можливості. Та місце для вдосконалення роботи та підвищення кваліфікації залишається завжди», - підкреслив Павло Васильович.

Він переглянув відділення анестезіології та інтенсивної терапії на 6 ліжок, операційний блок.

 

Ознайомився з наявним обладнанням (колоноскопічна та лапороскопічна стійки, CPAP-система та інше) і готовністю медичного персоналу використовувати його у своїй роботі.

За кошти місцевого бюджету в 2017 році придбано VME-98, укомплектований відеоколоноскопом VME-1650 з відеоендоскопічною системою VME-2300, аспіраційним насосом та монітором, універсальний лазерний коагулятор, ультразвукову діагностичну систему DC-30, підігрівач інфузійної рідини FW-300 тощо.

За підтримки депутатів обласної ради придбано також два лікарняних ліжка Е-31 в комплектації та три лікарняних ліжка НВМ-2SM для відділення інтенсивної терапії.

Переглядаючи гінекологічне та пологове відділення, Павло Георгієв акцентував увагу медиків на необхідності осучаснення знань лікарів та середнього медичного персоналу, вдосконалення навичок – адже наявна матеріально-технічна база дозволяє розвиватися професійно.

 

Він переглянув оглядові кабінети, малу операційну, процедурний кабінет, індивідуальні післяпологові палати та поспілкувався з породіллями.

Значну увагу під час візиту начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації приділив і питанням готовності лікарні до сезонних захворювань (грипу та ГРВІ), наповненості відділень та оптимізації ліжкового фонду, що дає додаткову економію коштів та є раціональним рішенням.
Відвідуючи дитяче відділення, Павло Васильович особисто перевірив меню їдальні та дізнався у пацієнтів, чи задоволені вони харчуванням. Поспілкувався Павло Георгієв і зі старожилами відділення – завідувач Валерій Берест очолює відділення з моменту його заснування та має чималий досвід роботи, який передає наступним поколінням лікарів.

Южноукраїнська міська лікарня не є виключенням у питанні кадрового дефіциту в медичній галузі області. Заклад потребує 23 сімейних лікаря та 7 вузьких спеціалістів.

Серед питань, що потребують вирішення найближчим часом, відзначено  створення центру первинної медико-санітарної допомоги як юридичної особи для реалізації нових підходів фінансування первинного рівня місцевою громадою, а також передача відділення екстреної медицини на обласний рівень фінансування з 1 січня наступного року.

Начальник управління оцінив зусилля медиків щодо створення належних умов перебування пацієнтів, оглянувши бокси з новими матрацами, світлодіодними лампами, сантехнікою.

 

 

 

 

 

 

 

Павло Георгієв також поспілкувався з представниками департаменту соціальних питань та охорони здоров’я м. Южноукраїнська, обговорив з виконуючим обов’язки головного лікаря Іриною Доценко готовність закладу до реформування медичної галузі.

 

За підсумками планового візиту та розглянутих питань начальником управління надано консультації щодо подальшого вдосконалення роботи закладу охорони здоров’я.