Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Візит начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Павла Георгієва до Южноукраїнської міської лікарні

08.11.2017
Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

  07.11.02017 року  начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Павло Георгієв під час планового візиту до Южноукраїнської міської лікарні поспілкувався з заступником директора департаменту соціальних питань та охорони здоров’я м. Южноукраїнська Оленою Філоновою, начальником відділу охорони здоров'я  Наталією Щербиною, обговорив з виконуючим обов’язки головного лікаря Іриною Доценко готовність закладу до реформування медичної галузі, перевірив умови перебування пацієнтів і надання їм медичної допомоги.

«На сьогодні Южноукраїнська міська лікарня – жива робоча лікарня з гарним потенціалом: кадри, обладнання, можливості. Та місце для вдосконалення роботи та підвищення кваліфікації залишається завжди», - підкреслив Павло Васильович.

Він переглянув відділення анестезіології та інтенсивної терапії на 6 ліжок, операційний блок та інші відділення КЗ «ЮМЛ».

Ознайомився з наявним обладнанням (колоноскопічна та лапороскопічна стійки, CPAP-система) та придбаним за кошти місцевого бюджету в 2017 році VME-98, укомплектований відеоколоноскопом VME-1650 з відеоендоскопічною системою VME-2300, аспіраційним насосом та монітором, універсальний лазерний коагулятор, ультразвукову діагностичну систему DC-30, підігрівач інфузійної рідини FW-300 тощо.

Значну увагу під час візиту начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації приділив і питанням готовності лікарні до сезонних захворювань (грипу та ГРВІ), наповненості відділень та оптимізації ліжкового фонду, що дає додаткову економію коштів та є раціональним рішенням.

Серед питань, що потребують вирішення найближчим часом, відзначено  створення центру первинної медико-санітарної допомоги як юридичної особи для реалізації нових підходів фінансування первинного рівня місцевою громадою, а також передача відділення екстреної медицини на обласний рівень фінансування з 1 січня наступного року.