Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

День відкритих дверей Миколаївського національного аграрного університету

01.11.2017
Южноукраїнський міський центр зайнятості

28 жовтня 2017 року, за сприяння Южноукраїнського міського центру зайнятості, учні загальноосвітніх шкіл та Южноукраїнської гімназії №1 відвідали День відкритих дверей Миколаївського національного аграрного університету. Екскурсія організована в рамках профорієнтаційної акції Миколаївської обласної служби зайнятості «Палітра професій». Мета заходу – ознайомлення учнів з вишем, а саме, професіями аграрного сектору, яких так потребує сучасний ринок праці.

Розпочався захід з відвідування приймальної комісії університету, де майбутніх абітурієнтів ознайомили  з правилами вступу до ВНЗ України та надали інформацію про можливості та переваги навчання на підготовчих курсах Миколаївського національного аграрного університету. Наступним етапом було ознайомлення  з історією розвитку аграрної освіти на півдні України у музеї університету «Становлення аграрної освіти на Миколаївщині». На кафедрі фінансів і кредиту «Навчальний банк» відвідувачам  окреслили перспективи і можливості спеціальностей відповідного напрямку.

Надзвичайно цікавою виявилась пленарна частина, адже учні спілкувались з викладачами університету, представниками студентського самоврядування та мали можливість почути історії успіхів від регіональних підприємців-управлінців, які досягли високих показників  в роботі завдяки освіті в даному виші.

Завершальною була екскурсія до інженерно-енергетичного факультету, де силами студентів в розважальній формі було презентовано саме цей факультет.

Весь захід супроводжувався концертними виступами, а на завершення дітей погодували смачним обідом зі страв  власного виробництва у їдальні Миколаївського національного аграрного університету.