Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Протидія торгівлі людьми

26.10.2017
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Торгівля людьми – одна з найбільш актуальних проблем сучасності. Жертвами сучасних форм рабства в усьому світі щорічно стають мільйони людей, тож  дана проблема є актуальною на сьогоднішній день не тільки в Україні, а й в усьому світі.

До Європейського дня боротьби з торгівлею людьми фахівцями із соціальної роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – ЮМЦСССДМ) проведено семінар для осіб, які перебувають на обліку в міському центрі зайнятості по безробіттю на тему: «Поїздка за кордон - за і проти», лекція для учнів 11 класу ЗОШ№3 на тему:  «Поїздка за кордон - за і проти», міні – лекцію для батьків в ДНЗ  на тему: «Торгівля людьми це не міф, це реальність!», міні – лекцію для осіб,  які  мають проблеми із законом на тему: «Торгівля людьми – це ганебне явище сучасності!» та надано інформаційну довідку з даного питання представникам установ та організацій міста під час семінару з охорони праці. 

Під час заходів   78 особам, вручено пам’ятки з порадами, які будуть корисними під час перебування за кордоном та іншу акцидентну продукцію.

Звертаємо увагу!!! Якщо Ви або Ваші знайомі, рідні та близькі потрапили у скрутну ситуацію за кордоном,  необхідно  звернутися до:

- посольств/консульських установ України за кордоном;

- державних, міжнародних та громадських організацій, що надають допомогу мігрантам, які опинилися у скрутному становищі, і зокрема постраждалим від торгівлі людьми;

- місцевих правоохоронних органів;

- організацій української діаспори;

- інших організації та установ (наприклад, релігійних).

В Україні надається державна підтримка особам, які постраждали від торгівлі людьми. Із заявою про необхідність такої допомоги слід звертатись до департаменту соціальних питань та охорони здоров’я  за місцем проживання.

Корисні телефони: • Департамент боротьби зі злочинами пов’язаними з  торгівлею людьми Національної поліції України: (063) 195 00 58; (098) 481 03 45; (050) 023 46 78• Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів:

0-800-505-501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів в Україні);

527 (безкоштовно з номерів Київстар, МТС, Vodafone та lifecell ) • Гаряча лінія МЗС України для громадян України, які опинилися в надзвичайних ситуаціях за кордоном: (044) 238 16 57

Національна горяча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації: 0-800-500-335 (для дзвінків в межах України) або 386 (для дзвінків з мобільних)

 В екстрених випадках та стосовно розшуку осіб, зниклих за кордоном, можна звертатися на гарячу лінію Укрбюро Інтерполу: (044) 254 98 36 (цілодобово)