Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Інформаційно-роз’яснювальна роботи з питань надання соціальних послуг громадянам похилого віку

25.09.2017
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська"

Важливим напрямком в роботі комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» є проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення нашого міста з питань надання соціальних послуг громадянам похилого віку та інвалідам.

Донести до громадян у доступній формі питання соціального захисту це головна мета.   

Для організації відповідної роботи  враховуються особливості різних категорій громадян – суб’єктів інформування: для працездатного населення проводяться зустрічі в трудових колективах; для пенсіонерів та інвалідів – зустрічі за місцем проживання громадян, лекції у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг із залученням спеціалістів з різних сфер; для учнівської молоді систематично організовуються зустрічі в школах.

Протягом вересня 2017 року спеціалістами комунального закладу проведено  8 зустрічей в трудових колективах, де було висвітлено різні питання соціального захисту населення: про надання послуг у комунальному закладі,  умови влаштування до відділень територіального центру, про умови надання послу перукаря та взуттєвика, робота  відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг, відділення соціальної допомоги вдома, відділення реабілітації дітей-інвалідів, відділення організації адресної натуральної та грошової допомоги, порядок та умови надання державних допомог сім'ям з дітьми та малозабезпеченим сім'ям,  житлових субсидій та компенсацій, пільг, послуги мобільного сходового підйомника, «Університет третього віку», професій «соціальний робітник» та ін..

Під час зустрічей розповсюджені буклети з вичерпною інформацією про надання пільг та послуг. В газеті Южноукраїнської міської ради «Контакт» надруковано 3 статті

Даний напрямок роботи, як правило, приносить гарні результати. Обізнані громадяни знають свої права, та в разі необхідності можуть звернутися за допомогою.