Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відкриття щорічного турніру з військово-прикладних видів спорту на кубок пам'яті воїнів АТО імені Сергія Горобця

25.09.2017
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

«Забути кров святу – не маєм права!
Вона лишила слід безсмертний і терпкий…
Героям України – Слава! Слава! Слава!!!
І наша пам’ять – на усі віки!»

За ініціативи  освітян міста 22 вересня 2017 року у Южноукраїнській загальноосвітній школі №3 відбувся захід, присвячений патріотам України. Відкрито щорічний турнір із військово-прикладних видів спорту на кубок пам’яті воїнів АТО імені Сергія Горобця.

У церемонії відкриття турніру взяли участь батьки героя-земляка С.Горобця, заступник міського голови Кольчак О.М., начальник управління освіти Сінчук Ю.М., голова Южноукраїнської спілки ветеранів та воїнів АТО Мартиненко С.А., заступник військового комісара Андронатій О.А., методисти комунальної установи «Консалтингово-методичний освітній центр» на чолі з його директором Маленькою Л.М.,  бійці й ветерани АТО, команди загальноосвітніх шкіл, гімназії №1 та команда юнаків ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей», яка взяла участь у турнірі поза конкурсом.

Турнір присвятили колишньому учню Южноукраїнської загальноосвітньої школи №3 Сергію Горобцю, що віддав своє життя за цілісність України. Сергій активно займався спортом - був кандидатом у майстри спорту з дзю-до, служив у військовій частині № 3044 міста Южноукраїнська в спецпідрозділі «Скорпіон». У 2014 році добровольцем пішов в АТО. Загинув 17 жовтня 2014 року  о 13 год. 50 хв. від снайперської кулі на блок-посту поблизу населеного пункту Озерянове, що під Горлівкою.

Пам’ять про нашого земляка житиме в серцях рідних, близьких та знайомих йому людей. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув і став героєм посмертно.

Учасники турніру показали свої вміння з п’ятибор’я: збір та розбір автомату, підтягування на перекладині, метання гранати на дальність, біг 100м та естафета 4Х100м. За результатами 5 етапів перемогу здобула команда ЮЗШ №3, керівник Земниця О.С. Друге та третє місце посіли команди ЮЗШ №4 та гімназії №1 відповідно.

Переможці були нагороджені перехідним кубком та грамотами управління освіти.

Вітаємо з перемогою!