Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Міська влада звернулася до президента ДП НАЕК «Енергоатом»

19.09.2017

Не зважаючи на досягнені попередньо домовленості, керівництво ВП ЮУ АЕС штучно стримує підписання мирової угоди з КП ТВКХ, яка є передумовою для подальшої безперебійної роботи підприємства і своєчасного завершення підготовки міста до нового опалювального сезону.  Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради звернувся до Президента ДП НАЕК «Енергоатом» Ю.О. Недашковського з проханням втрутитися в ситуацію.  Публікуємо повний текст звернення.

 

"Шановний  Юрію Олександровичу!                          

В завершення наради, яка відбулась в Компанії під Вашим головуванням за участі делегацій від самоврядування міст, на територіях яких розташовані АЕС України, 30.08.2017 року  було досягнуто домовленість про наступне:

  • У вересні поточного року по містам Вараш, Енергодар, Южноукраїнськ вийти та підписати з відповідними АЕС мирові угоди, чим зняти арешти   з розрахункових рахунків підприємств, які надалі надаватимуть в містах комунальні послуги, придбані від АЕС, без поточних боргів.
  • Мировими  угодами створити нормальні умови для підготовки комунального середовища вказаних міст та Нетішина до зими 2017/18 років.
  • Попередньо структуровані до сплати борги за отримані комунальні  послуги минулих періодів включити у вказані вище мирові угоди.
  • Забезпечити у вищевказаних містах механізми повних розрахунків за поточне отримання комунальних послуг.
  • В процесі підписання мирових угод не висувати умов застави майна в силу його відсутності по статусу та за відсутності процедурних підстав для таких дій.
  • В процесі підписання вказаних мирових угод також не висувати умов банківських гарантій в силу відсутності процедурних підстав і для таких дій.
  • Пропозиції стосовно платіжних гарантій до вказаних мирових угод  від Міністерства фінансів України вивчити фахівцям  ДП НАЕК «Енергоатом» за межами процесів укладання мирових угод в містах до початку опалювального періоду.

В частині  міста Южноукраїнська процес підписання мирової угоди спростився і став в рівень з іншими містами за рішенням Вищого господарського суду України, який визнав банкрутство КП ТВКГ з боку  ДП НАЕК «Енергоатом» безпідставним.

Але, всупереч досягнутим домовленостям зазначеної вище наради, на ВП ЮУ АЕС започаткували дії стримування підписання мирової угоди  з обіцянками  започаткувати новий процес банкрутства КП ТВКГ.

В  місті Южноукраїнську, в середовищі громади міста, його активній частині, зріє бажання протидіяти такій соціальній несправедливості та виникає запитання, хто ким керує в ДП НАЕК «Енергоатом» – директор  ВП ЮУ АЕС  і його заступники, включно з їхніми помічниками, чи Президент Компанії, адже суб’єкти угод з містами не вони?  

Будь ласка, відреагуйте на цей запит оперативно, зима  незабаром. Якщо всі наради, в яких міста взяли свою участь за Вашим рішенням, в останні місяці з’ясуються пустими для вирішення нагальних питань людей та всіх інфраструктурних потреб вказаних міст, ми лишаємо за собою право діяти відповідно до умов, що склалися."

 

В.Пароконний, Южноукраїнський міський голова