Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До Міжнародного дня пам’яті жертв фашизму

15.09.2017
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У виставковій залі Южноукраїнського міського історичного музею оформлено експозицію науково-допоміжного матеріалу «Чорний птах  гіркої пам’яті» до Міжнародного дня пам’яті жертв фашизму.

День пам’яті жертв фашизму — міжнародна дата, яка відзначається щорічно, у другу неділю вересня, і присвячена десяткам мільйонів жертв фашизму. Цей день був визначений у 1962 році. Вибір припав на вересень, так як на цей місяць припадають дві пов’язані з Другою світовою війною дати — її початок (1 вересня 1939 року) та її закінчення (2 вересня 1945 року). Це і стало одним із визначальних чинників установлення дня жалоби в другу вересневу неділю. Фашизм, немов страшна епідемія, пройшов усім світом, змітаючи за собою мільйони ні в чому не винних людей. Загалом у Другу світову війну було втягнуто 61 країна і більше 80 відсотків усього земного населення. Військові дії проходили на території 40 держав.

Про цю трагічну сторінку історії розповідає науково-допоміжний матеріал, представлений у музеї, з яким ознайомились учні загальноосвітніх навчальних закладів міста.

 

За довідками з приводу організації екскурсій звертайтеся за адресою:

м. Южноукраїнськ 
вул. Набережна Енергетиків, 12-а

тел. для довідок: (05136) 2-12-71