Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Вектор на реформування…

30.08.2017
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

      Дуже швидко промайнуло літо і вже сьогодні кожен педагог планує свою роботу, готує перший урок, думає про втілення нових планів, які зумовлені Концепцією нової української школи. Щорічна традиційна серпнева конференція, наче перший вчительський дзвоник, скликала освітян міста 28 серпня  в Южноукраїнській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2. Саме тут були підведені підсумки 2016-2017 навчального року. Традиційною ознакою початку нового навчального року стала організація виставки кращих педагогічних здобутків учителів, представлених кожним навчальним закладом.  Високими були освітянські досягнення на рівні області та України, про що свідчать нагороди, вручені педагогічним працівникам: Грамотою Миколаївської облдержадміністрації нагороджено 5 педагогів, Грамотою обласної ради – 5, Грамотою департаменту освіти і науки – 21, Грамотою управління освіти Южноукраїнської міської ради – 23. Щорічну нагороду у номінації «Кращий освітянин міста» отримали 3 педагоги міста.  

      Начальник управління освіти Юрій Михайлович Сінчук  проаналізував роботу  закладів освіти, відмітив кращі досягнення галузі та націлив освітян міста на результативну роботу у 2017 – 2018 навчальному році, окресливши коло першочергових завдань, які  продиктовані часом та націлені на створення системи підготовчих заходів щодо запровадження в практику діяльності галузі Концепції нової української школи, що буде втілюватися  в життя з вересня 2018 року.  

       Зі словами вітання  до педагогів звернувся міський голова Віктор Кирилович Пароконний, Він наголосив, що виконавчі органи  міської ради та депутатський корпус завжди підтримували  нові освітянські новації і будуть робити це й надалі, аби педагоги міста та їхні вихованці  могли досягати нових вершин у впровадженні передових освітніх технологій в навчально-виховний процес.

     Продовженням серпневої конференції учительства Южноукраїнська  стало проведення засідань міських предметних методичних комісій 29 серпня. На своїх засіданнях педагоги ретельно вивчили методичні рекомендації МОН України та Миколаївського ОІППО щодо викладання навчальних предметів у 2017-2018 н. році, ознайомилися зі змінами, внесеними до оновлених навчальних програм у 5-9 класах, розглянули рекомендації щодо складання календарно-тематичного планування, оцінювання навчальних досягнень учнів, перевірки зошитів тощо. Окрім питань організації  навчальної діяльності, педагоги (класні керівники) ознайомилися з рекомендаціями щодо ефективної організації виховного процесу у навчальних закладах та проведення Першого уроку, розглянули питання  планування виховної роботи з класними колективами.

   З метою забезпечення оперативного навчання керівників загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних  навчальних закладів в умовах реформування галузі, організовано зустріч з кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри державної служби та менеджменту освіти ДВНЗ «Університету менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України Любченко Надією Василівною. Цікавим та змістовним виявився тренінг  на тему «Само менеджмент  як чинник професійно  – особистісного розвитку сучасного менеджера освіти»

     Завдяки цьому керівники закладів освіти отримали поради та поповнили знання щодо організації управлінської діяльності в закладі. Така форма роботи зацікавила керівні кадри міста та  на їхню думку, має право на продовження.  Не вимушено пролетіли чотири години спілкування, які залишать свій слід в організації управлінської діяльності відповідно до вимог Нової української школи та сьогодення.

    В цілому ж учасниками заходу були обговорені питання впровадження Концепції нової української школи, як фундаменту реформи середньої освіти, методичні рекомендації, які підготовлені МОН України спільно з НАПН України, представлено практичні розробки щодо упровадження компетентнісного підходу в процесі роботи за навчальними програмами оновленого змісту.