Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Калейдоскоп спортивних перемог южноукраїнських спортсменів. Серпневий випуск

15.08.2017
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

СПОРТИВНЕ ОРІЄНТУВАННЯ

З трьома медалями повернулися южноукраїнські орієнтувальники з Чемпіонату України зі спортивного орієнтування серед школярів.

Чемпіонат проходив на Закарпаті, у буковому лісі, на берегах річки Уж і озера Шамбала з 17 по 24 липня. Миколаївську область на ньому представляла команда секції спортивного орієнтування комбінату культурно-спортивних споруд (ККСС) «Олімп» ВП ЮУАЕС у складі 9 юних спортсменів.

Завоювавши одне срібло та дві бронзи (Микита Граждан, вікова група М-14, дистанція спринт - 2 місце; Владислав Гончарук, вікова група М-12, довга дистанція - 3 місце; Максим Кондратевич, вікова група М-12, дистанція спринт - 3 місце), команда з міста-супутника ЮУАЕС посіла 12 місце серед 24 команд України, показавши при цьому 7 результат серед позашкільних закладів країни.

На фото зліва направо: Владислав Гончарук, Микита Граждан, Максим Кондратевич.

 

СПОРТИВНА АЕРОБІКА

З гарним результатом пройшов спортивний дебют у міжнародних змаганнях юних южноукраїнок з секції спортивної аеробіки «Екстрим» ККСС «Олімп». За підсумками багатожанрового фестивалю-конкурсу «Слов'янський вінець співдружності», який пройшов 16-17 липня в Болгарії, спортсменки привезли додому п'ять дипломів Лауреата 2-го ступеня та шість - 3-го.

Міжнародний багатожанровий фестиваль-конкурс «Слов'янський вінець співдружності» проходив на території дитячого молодіжного центру «Альбатрос» під патронажем Генерального консульства України в місті Варна. У ньому взяли участь понад 1300 учасників з Болгарії, України, Білорусі, Росії, Польщі, Грузії, Молдови, Вірменії та Азербайджану. Україну на змаганнях представляли колективи Івано-Франківська, Одеси, Слов'янська та Южноукраїнська.

За підсумками змагань юні спортсменки з «Екстриму» розподілися в такому порядку:

- Олександра Літвінова, соло - лауреат 2-го ступеня (серед дітей 6 років, спортивний танець);

- Маріана Балабанова, соло - лауреат 2-го ступеня (серед дітей 9 років, контемп);

- Поліна Шавлуташвілі, соло - лауреат 2-го ступеня (серед дітей 11 років, сучасна хореографія);

- Олена Саф’яникова та Ганна Квітко, дует - лауреати 2-го ступеня (серед дітей 12 років, спортивний танець);

- груповий номер «Спи, моє сонечко» - лауреати 2-го ступеня (серед дітей різного віку, контемп);

- Марія Іванова та Катерина Мартиненко, дует - лауреати 3-го ступеня (діти 6 років, дитяча хореографія);

- груповий номер «Парасольки» - лауреати 3-го ступеня (серед дітей 6 років, дитяча хореографія);

- Жанна Мельниченко, соло - лауреат 3-го ступеня (серед дітей 10 років, спортивний танець);

- Владислава Москаленко, соло - лауреат 3-го ступеня (серед дітей 12 років, контемп);

- груповий номер «Ой, у вишневому садку» - лауреати 3-го ступеня (серед дітей 12 років, контемп);

- Інеса Барановська та Наталія Прилепіна, дует - лауреати 3-го ступеня (серед дітей 14-16 років, контемп).

ГРЕКО-РИМСЬКА БОРОТЬБА

Перемогою в командному Чемпіонаті України серед дорослих з греко-римської боротьби у складі команди Збройних Сил України та бронзовою медаллю в особистій першості (вікова категорія до 75 кг) завершилися змагання для тренера-викладача спорткомплексу «Олімп» ВП ЮУАЕС Бутхузі Карая.

Дводенний Чемпіонат України проходив на початку липня в Могильові-Подольському Вінницької області та зібрав більше 90 найсильніших вітчизняних атлетів греко-римської боротьби.

ПЛАВАННЯ

Дві золоті медалі на дистанціях 200 м (комплекс) і 200 м (брас) привезла додому з Чемпіонату України з плавання тренер-викладач ККСС «Олімп» Ганна Дзеркаль, ставши таким чином двократною чемпіонкою України. Змагання проходили з 15 по 17 липня в Запоріжжі.

Ще одну золоту медаль внесла до скарбнички перемог южноукраїнських плавців тренер-викладач «Олімпу» Олександра Дозорцева, гарно виступивши на V традиційному турнірі з плавання на відкритій воді. Змагання проходили з 4 по 6 серпня у Вараші та були присвячені Дню Незалежності України.

За крок від бронзових медалей були й два спортсмени з міста-супутника АЕС - Максим Усатенко (цех теплової автоматики та вимірювань) і Дмитро Мазур (енергоремонтний підрозділ), які посіли 4 місця в своїх вікових категоріях.

V традиційний турнір з плавання на відкритій воді зібрав понад 150 учасників з Києва, Вінниці, Житомира, Львова, Нетішина, Южноукраїнська, Вараша, Дніпра, Одеси, Рівного, а також з Молдови та Білорусі. Його особливістю було те, що спортсмени змагалися на Білому Озері просто неба. Довжина дистанції - 1 морська миля (1650 м). Змагання проходили за підтримки ДП «НАЕК «Енергоатом», федерації плавання Рівненської області та асоціації плавальних клубів України «Мастерс».