Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Платні послуги за організацію та проведення індивідуальних обрядів державної реєстрації шлюбу

09.08.2017
Южноукраїнський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану

Відповідно до ч.3 ст.20 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» відділи державної реєстрації актів цивільного стану можуть надавати платні послуги, перелік яких затверджується Кабінетом Міністрів України.

Постановою КМУ від 22.12.2010 року №1168 затверджено Перелік платних послуг, які можуть надаватися відділами державної реєстрації актів цивільного стану.

В цей Перелік входить така платна послуга як: «організація та проведення  індивідуальних обрядів державної реєстрації шлюбу та народження (зокрема  обрядів ювілеїв весілля, обрядів заручин) з викорисанням різноманітних елементів урочистості:

- у відділі державної реєстрації актів цивільного стану;

- за межами відділу державної реєстрації актів цивільного стану;

- у вихідні та святкові дні.

Порядок надання платних послуг відділами ДРАЦС затверджено  наказом Міністерства юстиції України від 27.12.2010 року №3335/5. Відповідно до Порядку,  надання платних послуг здійснюється на бажання та за письмовою заявою фізичної особи. Собівартість та розмір плати за надання  платних послуг згідно з Переліком,  розраховується  головними управліннями юстиції в областях. Плата  за платні послуги здійснюється в безготівковій формі шляхом попередньої оплати. Підтвердженням оплати платних послуг є платіжний документ(квитанція,  платіжне доручення) з відміткою банку.

Розмір плати на даний час за платні послуги, які можуть надаватися відділами державної реєстрації актів цивільного стану Миколаївської області затверджено наказом головного територіального управління юстиції у Миколаївській області від 04.04.2017 року №172/04. Відповідно до п.4 розмір плати складає:

Організація та проведення індивідуальних обрядів  державної реєстрації шлюбу з використанням різноманітних елементів урочистості:

 - у відділі дережавної реєстрації актів цивільного стану

           з музичним супроводженням    - 302, 44грн.

           без музичного супроводження  - 187, 88грн.

- за межами  відділу дережавної реєстрації актів цивільного стану

           з музичним супроводженням    - 939,37грн.

           без музичного супроводження  - 684,29грн.

- у вихідні та святкові дні

           з музичним супроводженням    - 1024, 90грн.

           без музичного супроводження  - 684,29 грн.