Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Всеукраїнський фестиваль пісенної творчості: у южноукраїнців три Гран-прі та два перших місця

12.07.2017
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

Три Гран-прі і два перших місця привезли южноукраїнські хорові та інструментальний ансамблі, а також солісти-вокалісти Палацу культури «Енергетик» ВП ЮУАЕС з IV Всеукраїнського фестивалю пісенної творчості «Пісенний драйв», урочисте закриття якого відбулося 2 липня в Очакові. Організатором заходу виступив Миколаївський обласний центр народної творчості.

Упродовж трьох днів близько ста конкурсантів з 15 областей України на сцені концертної зали санаторію «Борисфен» змагалися в співочій та інструментальній майстерності. Палац культури «Енергетик» ВП ЮУАЕС на цьому фестивалі представляли чотири колективи: народні хор української пісні «Любисток», камерний хор «Ренесанс», інструментальний ансамбль «Візерунки» та ансамбль української пісні «Берегиня». Усі вони  повернулися додому з призами та нагородами.

У номінації «Вокальні ансамблі та гурти» народний хор української пісні «Любисток» і народний камерний хор «Ренесанс» завоювали Гран-прі, а народний ансамбль української пісні «Берегиня» привіз додому диплом за 3-е місце.

У номінації «Солісти-вокалісти» володарками Гран-прі та першої премії стали южноукраїнки Марія Якубець і Ольга Сорокіна відповідно.

А в номінації «Вокально-інструментальні ансамблі та гурти» перше місце посів народний інструментальний ансамбль «Візерунки» Палацу культури ВП ЮУАЕС.