Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Перукарські послуги для осіб пільгової категорії

04.07.2017
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська"

Піклування про осіб пільгової категорії, створення зручних умов та доступності до отримання соціальних послуг є однією з умов роботи комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська». Так у відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги працює «соціальна перукарня», де можна отримати перукарські послуги.

Перукарські послуги надаються відповідно до Порядку, затвердженого рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 24.11.2010 №420.

Згідно з Порядком право на отримання перукарських послуг поширюється на громадян, зареєстрованих у місті Южноукраїнськ, наступних категорій:

одинокі непрацездатні громадяни, що обслуговуються відділенням соціальної допомоги вдома територіального центру;

інваліди всіх категорій;

учасники бойових дій, учасники війни та особи, прирівняні до них;

ветерани праці та пенсіонери за віком.

Одиноким непрацездатним громадянам, які знаходяться на обліку у відділенні соціальної допомоги вдома, інвалідам Великої Вітчизняної війни та учасникам бойових дій Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років послуги надаються безкоштовно. Всім іншим категоріям громадян, зазначеним у цьому Порядку, послуги надаються згідно з діючими тарифами, затвердженими наказом директора комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська».

Станом на 01.07.2017 вартість чоловічої та дитячої (для дітей-інвалідів) стрижи становить 7,50 грн., вартість жіночої стрижки –  10,70 грн. Тарифи можуть змінюватися відповідно до законодавства.

В перукарні обслуговують 2 перукаря. Послугою громадяни вищезазначених категорій можуть скористатися 1 раз на місяць у порядку живої черги або за записом. У разі неможливості пільговика через фізичний стан прийти до перукарні, послуги можуть надаватися вдома за заявкою по телефону 5-70-33. Для одержання послуги громадянин при собі повинен мати документ, що підтверджує його статус, це паспорт та посвідчення пільговика.

Станом на 01.07.2017 перукарські послуги отримали 858 осіб, з них за оплату 784 особи.