Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Калейдоскоп спортивних новин

30.06.2017
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

БОКС

1-4 червня в с. Затоці Одеської області відбувся Міжнародний турнір з боксу «Олімпійські надії» серед юнаків 2003-2004 р.н., 2005-2006 р.н., 2007-2008 р.н.

В змаганнях взяли участь 143 боксери з України, Молдови та Азербайджану.

Команда спорткомплексу «Олімп» ВП ЮУАЕС здобула 4 медалі.

Переможцями в своїх вікових категоріях стали Колесник Максим (в.к. до 27 кг.), Дмитренко Богдан (в.к. до 32 кг.) і Отношенко Ростислав (в.к. до 34 кг.). Третє місце в ваговій категорії до 59кг. посів Дриждев Богдан.

6-10 червня у селищі Щасливцево Геніченського району Херсонської області юні боксери взяли участь в Міжнародньому турнірі. Більше 100 спортсменів з 9 областей України і Молдови зустрілись на боксерському ринзі в боротьбі за звання кращого у своїй ваговій категорії.

Три спортсмени нашого міста на цих змаганнях, посіли перші місця в своїх вагових категоріях. Чемпіонами турніру стали Вижол Олег (в.к. до 48 кг), Лозан Даніїл (в.к. до 54 кг), Лопатчук Андрій (в.к. до 60 кг).

Кубком «За кращу техніку» нагороджений наш боксер Лозан Даніїл.

15-25 червня дитяча збірна команда з боксу міст-супутників атомних електростанцій у складі 30 спортсменів взяла участь в учбово-тренувальному зборі, який проводився в селищі Залізний Порт Херсонської області. Збір, в якому взяли участь юні спортсмени Южноукраїнська, Енергодару і спортсмени міста Вараш, був організований за сприяння ДП «НАЭК «Енергоатом».

Метою учбово-тренувального збору було не тільки зміцнення дружніх відносин між командами міст-супутників АЕС і підвищення спортивної майстерності, а і визначення кращих спортсменів для формування збірних команд.

Фінальним етапом збору стала участь нашої команди у Всеукраїнському турнірі з боксу «Зірки Лондонської Олімпіади» серед юнаків 2003-2004 р.н., 2005-2006 р.н., і дівчат всіх вікових категорій, який відбувся у селищі Залізний Порт.

У турнірі взяли участь біля 100 юних спортсменів Херсонської, Чернігівської, Київської, Запорізької, Миколаївської і Рівненської області.

Результати виступів нашої збірної команди на цьому турнірі:

І місце                        – Колесник Максим                         (м. Южноукраїнськ, в.к. до 30 кг)

І місце                        – Полюхич Максим                         (м. Вараш, в.к. до 35 кг)

І місце                        – Вижол Олег                                  (м. Южноукраїнськ, в.к. до 50 кг)

І місце (дівчата)         – Батрак Діана                                 (м. Южноукраїнськ, в.к. до 50 кг)

ІІ місце                       – Дмитренко Богдан                        (м. Южноукраїнськ, в.к. до 32 кг)

ІІ місце                       – Залізко Олег                                 (м. Южноукраїнськ, в.к. до 35 кг)

ІІ місце                       – Отношенко Ростислав                  (м. Южноукраїнськ, в.к. до 38 кг)

ІІ місце                       – Захаров Микола                           (м. Вараш, в.к. до 40 кг)

ІІ місце                       – Гук Артур                                     (м. Енергодар, в.к. до 44,5 кг)

ІІ місце                       – Пампушек Олександр                   (м. Вараш, в.к. до 46 кг)

ІІ місце                       – Лесько Роман                                (м. Вараш, в.к. до 52 кг)

ІІІ місце                      – Магурін Арман                              (м. Енергодар, в.к. до 44,5 кг)

Тренерсько-викладацький склад висловлює велику вдячність профспілковій організації ДП «НАЭК «Енергоатом» за надану фінансову підтримку в організації спортивно-тренувального збору і особисто голові ДП «НАЕК «Енергоатом» Личу Олексію Васильовичу за розуміння важливої ролі фізичної культури і спорту у вихованні молодого покоління.

На фото: юнацька збірна команда з боксу міст-супутників АЕС Южноукраїнська, Енергодара і Вараша

На даний час юні спортсмени спорткомплексу «Олімп» ВП ЮУАЕС під керівництвом своїх наставників Борця М.М. і Колесника Г.П. готуються до Чемпіонату України з боксу серед юнаків 2001-2002 р.н., який відбудеться 17-23 липня в Чернівцях.

 

ГРЕКО-РИМСЬКА БОРОТЬБА

Змагальний досвід здобувають і юні спортсмени Южноукраїнска, які займаються в секції греко-римської боротьби спорткомплексу «Олімп» ВП ЮУАЕС під керівництвом тренерів-викладачів  Карая Б.Е. і Чебанова Д.С.

У кінці травня южноукраїнські борці взявши участь у відкритій першості міста Вознесенска серед юнаків 2006-2007 р.н., 2008-2009 р.н., повернулись до дому з повним комплектом медалей.

І місце посів Богдан Євгеній (в.к. до 35 кг), ІІ місце – Шульга Микита (в.к. до 32 кг), ІІІ місце – Райкін Кирило (в.к. до 21 кг) і ІІІ місце – Іюльський Олександр (в.к. до 53 кг).

В період з 9 до 11 червня спортсмени-борці взяли участь у Всеукраїнському турнірі з греко-римської боротьби (с. Пелагіївка Новобузького району). На цих змаганнях юні борці греко-римського стилю зуміли завоювати 6 медалей.

Першим в ваговій категорії до 35 кг. став Богдан Євгеній. Другим в свої категорії став Райкін Кирило (в.к. до 19 кг.) і Величко Владислав (в.к. до 26 кг.). Медалі за третє місце завоювали Шульга Микита (в.к. до 32 кг.), Зорін Лев (в.к. до 23 кг.) і Іюльський Олександр (в.к. до 53 кг).

Хлопці продовжують вдосконалювати свою спортивну майстерність, використовуючи сприятливий літній період для покращення своїх функціональних і технічних можливостей.

На фото: юні спортсмени секції греко-римської боротьби  ККСС «Олімп» ВП ЮУАЕС

ПЛАВАННЯ

1-5 червня команда спортсменів спорткомплексу «Олімп» взяла участь у II-му етапі «Ліги плавання України» серед юнаків 2005р.н. і дівчат 2006 р.н., який відбувся у м. Львові.

Для наших спортсменів це був дуже відповідальний старт. На змаганнях зібрались більше 700 юних спортивних надій  в цьому виді спорту з усіх областей України.

Важливо, що результатами I-го етапу, який відбувався в лютому цього року у м. Кременчук, були здобуті нашими спортсменами 13 медалей. Тоді призерами цих змагань на різних дистанціях були Журавльов В’ячеслав (4 медалі), Зубріч Поліна (3 медалі), Шендерук Діана (3 медалі), Ковальов Олександр (2 медалі), Бахольський Ілля (1медаль).

Результати другого етапу «Ліги плавання України»:

І місце – Ковальов Олександр                    (50м. брас)

ІІ місце – Ковальов Олександр                  (100м. брас)

ІІ місце – Ковальов Олександр                  (200м. брас)

ІІ місце – Журавльов В’ячеслав                 (50м. брас)

ІІІ місце – Зубріч Поліна                              (50м. на спині)

ІІІ місце – Зубріч Поліна                              (100м. на спині)

ІІІ місце – Зубріч Поліна                              (200м. на спині)

За крок до перемоги на цьому етапі змагань були Шендерук Діана і Шепель Роман, посівши 4-ті місця на дистанціях 50м. брас і 200м. на спині відповідно.

Бажаємо нашим спортсменам і їх тренерам-викладачам вдалого виступу на заключному III-му етапі змагань, який відбудеться у жовтні в Одесі в результаті яких буде визначено переможців і призерів «Ліги плавання України».

   

МІЖНАРОДНИЙ СПОРТИВНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ПРАЦІВНИКІВ

З  5 до 13 червня 2017 року у м. Варна (Болгарія) відбувся Міжнародний спортивний фестиваль працівників. Змагання зібрали більше 1000 спортсменів з 15 країн світу, які традиційно проводяться вже 14-й рік поспіль.

За підтримки Атомпрофспілки  і ДП «НАЕК «Енергоатом» участь в спортивному фестивалі взяли 24 спортсмени-атомники, серед яких були 4 представники Южно-Українського енергокомплексу.

У загальнокомандному заліку команда ДП «НАЕК «Енергоатом» посіла ІІІ місце.

Спортсмени ДП ЮУАЕС внесли свій вклад в копілку збірної, поповнивши її 7 медалями. Наші спортсмени виступали в таких видах як плавання і гирьовий спорт.

Дозорцева Олександра (тренер-викладач з плавання ККСС «Олімп») була першою на дистанції 100м. комплексне плавання, друга на дистанції 50м. брас і 50м. кроль. Окрім цього, Олександра завоювала медаль в естафеті 4х50м.

Медалі за друге місце в плаванні завоювали ще два наших спортсмени: Усатенко Максим (ЦТАІ) на дистанції 50м. вільним стилем і Мазур Дмитро (ЦРРО ЕРП) на дистанції 100м. комплексне плавання.

Золоту медаль в гирьовому спорті здобув Морозов Микола (СНІО) у ваговій категорії до 90 кг.  Піднявши за 10 хвилин гирю вагою 24 кг. 222 рази, Микола не тільки переміг всіх своїх суперників, а і встановив особистий рекорд. Важливо, що його вага всього 77 кг.

Чоловіча і жіноча команда плавців ДП «НАЕК «Енергоатом», в якій виступали наші спортсмени, були нагороджені срібними медалями. Команда у складі 3-х осіб з гирьового спорту в командному заліку посіла друге місце.

На фото: збірна команда ДП «НАЕК «Енергоатом» – бронзовий призер Міжнароднього спортивного фестивалю працівників

 

ПАУЕРЛІФТИНГ

17 червня у м. Білгород-Дністровський  відбувся  X традиційний турнір «Кубок Чорного моря» з жиму лежачи, станової тяги і двоборства, проведений під патронатом Української Бездопінгової Федерації. Змагання зібрали більше 200 спортсменів.

Команда Миколаївської області була представлена спортсменами секції пауерліфтингу ККСС «Олімп» ВП ЮУАЕС в складі 13 осіб. В результаті змагань наші спортсмени здобули 21 медаль в різних вікових і вагових категоріях.

За підсумками змагань був проведений загальнокомандний залік, в результаті якого команда южноукраїнців посіла третє місце, поступившись командам Одеської і Запорізької областей.

Результати виступів наших спортсменів:

І місце            – Коваленко Володимир     (ЕЦ ВП ЮУАЕС)                 станова тяга (в.к. до 82,5 кг.)

І місце            – Денисов Сергій                 (ЕЦ ВП ЮУАЕС)                 жим лежачи (в.к. до 100 кг.)

І місце            – Денисов Сергій                                                               станова тяга (в.к. до 100 кг.)

І місце            – Денисов Сергей                                                              двоборство (в.к. до 100 кг.)

І місце            – Олейничук Сергій             (АРС)                                     двоборство (в.к. до 82,5 кг.)

І місце            – Мушинський Олександр   (ЕЦ ВП ЮУАЕС)                 станова тяга (екіп. дівіз.)

І місце            – Скрипільов Олександр     (ДПРЗ-1)                               станова тяга (в.к. до 110 кг.)

І місце            – Скрипільов Олександр                                                   станова тяга (відкр. катег.)

І місце            – Чуб Ірина                           (ЗОШ № 3)                           жим лежачи (в.к. до 63 кг.)

І місце            – Чуб Ірина                                                                         станова тяга (в.к. до 63 кг.)

І місце            – Руденко Ілля                      (гімназия)                              жим лежачи (в.к. до 67,5 кг.)

І місце            – Руденко Ілля                                                                     двоборство (в.к. до 67,5 кг.)

І місце            – Павлишак Ірина                                                               станова тяга (в.к. до 58,5 кг.)

І місце            – Павлишак Олег                  (ЗОШ № 1)                           станова тяга (в.к. до 67,5 кг.)

ІІ місце           – Павлишак Олег                                                                жим лежачи (в.к. до 67,5 кг.)

ІІ місце           – Павлишак Ірина                                                               жим лежачи (в.к. до 58,5 кг.)

ІІ місце           – Нестеров Андрій               (АТГ ВП ЮУАЕС)               жим лежачи (в.к. до 67,5 кг.)

ІІ місце           – Олейничук Сергій             (АРС)                                     жим лежачи (в.к. до 82,5 кг.)

ІІ місце           – Павлишак Андрій              (ЗОШ № 1)                           станова тяга (в.к. до 67,5 кг.)

ІІ місце           – Мушинський Олександр  (ЕЦ ВП ЮУАЕС)                  станова тяга (безек. дівіз.)

ІІІ місце          – Руденко Ілля                      (гімназія)                               станова тяга (в.к. до 67,5 кг.)

 

Співробітником ВП ЮУАЕС Денисовим Сергієм Івановичем на цих змаганнях в становій тязі з результатом 198 кг., був встановлений рекорд України у віковій групі М5.

Також приємно, що за видатні заслуги у вихованні і підготовці майстрів спорту, чемпіонів і рекордсменів України, Європи і Світу з пауерліфтингу тренеру-викладачу ККСС «Олімп»  Іванову Олександру Миколайовичу, рішенням виконавчого комітету Української Бездопінгової Федерації пауерліфтингу (УБФП) було присвоєно звання «Заслужений тренер УБФП».

 

 

На фото зліва направо: переможці «Кубку Чорного моря» Денисов С.І., Олейничук Сергій, Коваленко Володимир з здобутим Кубком за 3-є загальнокомандне місце