Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Фонд та потерпілі на виробництві – це одна команда!

26.06.2017
Відділення ВД ФССНВ та ПЗ України в місті Южноукраїнську

7 червня 2017 року в спортивному комплексі Національного університету «Одеська юридична академія» м. Одеса урочисто відкрито п'яту Всеукраїнську спартакіаду «Сила духу».

Спартакіада «Сила духу» - це відкритий спортивний захід, що проводиться щорічно з метою підтримки у потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, у тому числі інвалідів внаслідок трудового каліцтва, цілеспрямованості у подоланні особистих фізичних меж, реабілітації засобами фізичної культури і спорту для подальшої адаптації у суспільство, залучення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськості до проблем потерпілих на виробництві.

З 7 по 9 червня фіналісти вели запеклу боротьбу з різних видів спорту: армспорту, гирьового, бомбаскету, дартсу, шахів, настільного тенісу.

Цього року до живописного обласного центру з'їхалися команди та вболівальники з 25 областей України. Серед її учасників була і команда Миколаївської  області, в склад якої ввійшли 2 потерпілих на виробництві з команди м. Южноукраїнська:

  • Росол Олександ Миколайович - приймав участь у змаганні з шахів;
  • Рибін Віктор Миколайович – приймав участь в гирьовому спорті.

Час змагань гармонійно перемежовувався з екскурсіями по живописному місту з відвідуванням історичних пам'яток, переглядом балету «Казки Віденського лісу», який проходив у Одеському національному театрі опери та балету, та прогулянками у парках та узбережжю, чи просто за читанням улюбленої книги.

Спортивна боротьба була напруженою, запеклою, але справедливою.  Інваліди праці можуть не тільки працювати, а й займатися спортом, що є важливим фактором психологічної реабілітації. У цьому допомагають заняття фізичною культурою та спортом. Звичайно, це велика честь відчувати, що ти ще потрібен людям.

Вони на ділі довели, що інваліди праці можуть жити, творити і займатися спортом. Звісно, що переможених на цьому заході немає, бо кожен з учасників персонально мав щастя долучитися до цього великого спортивного свята, відгомін якого ще довго буде лунати в наших серцях.

Це ще раз доведено життям, що спартакіада серед інвалідів праці «Сила духу» стала вагомою складовою реабілітації потерпілих на виробництві, яка спонукає людину почуватися здоровою, фізично розвинутою та соціально адаптованою у суспільстві. А спортивне свято надало можливість відчути, що Фонд та потерпілі на виробництві – це одна команда!