Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Обговорені перспективи співпраці с керівниками ОСББ

13.06.2017
Южноукраїнський міський центр зайнятості

Днями Южноукраїнським МЦЗ спільно з Громадською організацією «Агентство економічного розвитку» була проведена зустріч з керівниками об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Мета заходу – інформування роботодавців про можливості та послуги державної служби зайнятості, розширення співпраці, підвищення ефективності надання послуг.

Учасники заходу ознайомились зі спектром послуг, що надаються службою зайнятості, її пріоритетними напрямками роботи та першочерговими завданнями. Було наголошено, що служба зайнятості  має значні можливості для забезпечення роботодавців найповнішою інформацією про шукачів роботи, підбору персоналу на підставі професійної діагностики, організації оперативного професійного навчання претендентів на роботу як у навчальних закладах, так і безпосередньо у роботодавця. Особлива увага була приділена питанню  компенсації фактичних витрат роботодавця на сплату єдиного соціального внеску у разі працевлаштування безробітних осіб на нові робочі місця у пріоритетних видах економічної діяльності.

Присутнім на зустрічі було презентовано нові технології, які служба зайнятості розпочала використовувати в своїй роботі для більш доступної та ефективної взаємодії між здобувачем роботи та роботодавцем: відеорезюме безробітного та онлайн – співбесіда.

Окрема увага була приділена працевлаштуванню демобілізованих учасників АТО, адже ця  категорія безробітних  потребує особливої уваги з точки зору адаптації до умов мирного життя та інтеграції на ринку праці.

Проведений захід став ще однією нагодою наголосити на перевагах,  що надають роботодавцям тісні зв’язки зі службою зайнятості,  навести приклади успішної співпраці.