Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До уваги громадян, отримувачів житлової субсидії  чи  осіб, які вирішили звернутися за субсидією!

12.05.2017
Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

Постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року №300 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» внесено зміни до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій.

Постанова набуває чинності з 01.05.2017 року, тому всі справи, які повинні бути призначені без звернення громадян та нові заяви опрацьовуватимуться з урахуванням змін визначених постановою.

Просимо звернути увагу, що субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначатиметься виходячи із середньомісячного сукупного доходу осіб за чотири квартали, що передують місяцю, що передує місяцю, з якого призначається субсидія.

Під час здійснення розрахунку субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на наступний період у травні, для домогосподарств, які отримували субсидію в попередньому періоді, враховуються доходи за період з квітня попереднього року по березень поточного року включно.

За осіб які отримували житлову субсидію, структурні підрозділи з питань соціального захисту населення, збирають необхідну інформацію передбачену порядком, без звернення громадян, та після отримання необхідної інформації приймають рішення про призначення (не призначення) субсидії.

У разі отримання інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг субсидія на наступний строк не призначається.

Якщо протягом двох місяців громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладання договору про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку – з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладання договору.

Більш детальну інформацію ви можете отримати у кабінеті 2 (1 поверх) або за телефоном: 5-65-36