Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про роботу ВП «Южно-Українська АЕС» у період з 1 по 10 травня 2017 року

12.05.2017
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

У період з 1 по 10 травня відокремленим підрозділом «Южно-Українська АЕС» вироблено 400 мільйонів 964 тисячі кіловат-годин електроенергії, у т.ч. на:

   - АЕС – 395 мільйонів 157 тисяч кіловат-годин;

   - Ташлицькій ГАЕС – 5 мільйонів 4 тисячі кіловат-годин.

   - Олександрівській ГЕС – 803 тисячі кіловат-годин;

Для отримання такої кількості електроенергії на тепловій електростанції потрібно було б спалити 149 тисяч тонн донецького вугілля або 113 мільйонів 316 тисяч кубометрів природного газу.

Перший та другий енергоблоки Южно-Української АЕС працювали без зауважень в заданому режимі. Третій енергоблок – перебував в середньому планово-попереджувальному ремонті.

На Олександрівській ГЕС в роботі знаходився перший гідроагрегат. Другий – перебував у резерві із-за низького розходу води у р. Південний Буг.

Перший та другий гідроагрегати Ташлицької ГАЕС працювали за заданим графіком несення навантажень.

Радіаційний фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС за вказаний період знаходився на рівні природних фонових значень, що були заміряні до пуску атомної станції, та на 11 травня складає 0,1 мкЗв/год. Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищували встановлених допустимих значень.

Оперативну інформацію про роботу Южно-Української АЕС цілодобово можна отримати за телефоном-автовідповідачем №(05136)2-29-93 та на офіційному інтернет-сайті за адресою www.sunpp.mk.ua.