Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Військова частина, що охороняє об'єкти ВП ЮУАЕС, провела навчально-польові збори для старшокласників

11.05.2017
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

Військова частина 3044 з охорони об'єктів Южно-Українського енергокомплексу спільно з ВП ЮУАЕС 4 травня провела навчально-польові збори для 140 старшокласників міста-супутника атомної станції з предмету «Захист Вітчизни». Захід проходив на базі навчального центру частини.

Організовувати спільні з ЮУАЕС і Управлінням освіти Южноукраїнська навчальні збори у військовій частині стало вже доброю традицією. Їх основне завдання - підготовка молоді до виконання конституційного обов'язку з захисту Батьківщини, формування та вдосконалення життєво необхідних умінь і навичок з предмету «Захист Вітчизни», популяризація серед молоді здорового образу життя та вдосконалення системи військово-патріотичного виховання юних южноукраїнців.

Під час заходу старшокласники ознайомилися з навчально-матеріальною технічною базою військової частини, оновленими зразками озброєння, технікою та засобами зв'язку. Фахівець з психологічної служби в/ч 3044 провів з учнями тренінгові заняття з надання психологічної допомоги в кризових ситуаціях. Невід'ємною частиною зборів була також робота агітаційної групи, яка запросила випускників на навчання у вищі навчальні заклади Національної гвардії України та закликали проходити військову службу за контрактом у її лавах. Проте найбільш вражаючим видовищем для школярів стали показові заняття взводу спеціального призначення військової частини «Скорпіон». Гарному настрою учасників військово-польових зборів сприяли також тепла весняна погода, смачна солдатська каша та гарячий чай.

За підсумками заходу старшокласників, які показали відмінні результати навчання, нагороджено грамотами командира військової частини 3044.