Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Розіграно Кубок Южно-Української АЕС у танцювальному спорті

10.05.2017
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

У танцювальній залі Палацу культури «Енергетик» ВП ЮУАЕС 29 квітня пройшли Всеукраїнські змагання з танцювального спорту «Кубок Южно-Української АЕС – 2017». Демонструючи свою майстерність у європейській і латиноамериканській програмах, за звання кращих боролися 200 танцювальних пар з 23 клубів, що представляли 17 міст України.

В рамках турніру також було розіграно Кубок України в категорії Ювенали 2 (10-11 років). Золотими призерами цих змагань стали южноукраїнці Андрій Ольховик і Дарина Скляренко.

Кубок ЮУАЕС у танцювальному спорті розігрувався 27-й раз поспіль. Головні спонсори щорічних змагань з грації та пластики - адміністрація ВП ЮУАЕС та профспілкові комітети компанії «Енергоатом» і Южно-Українського енергокомплексу. Незмінні організатори турніру - народний ансамбль бально-спортивного танцю «Натхнення» та однойменний дитячий зразковий ансамбль бального танцю, що діють на базі Палацу культури атомної станції.

З дня заснування народного ансамблю колективом керує тренер та суддя міжнародної категорії Людмила Самчинська. «Участь у танцювальному Кубку Южно-Української АЕС  – це  і поштовх до більш високих результатів, і цікаве дозвілля», - запевняє вона. Підтвердженням слів тренера слугує той факт, що чимало колективів вже стали постійними учасниками змагань.

За словами Л.Самчинської, цьогорічні змагання продемонстрували високу майстерність танцювальних пар і кваліфікацію суддів. У загальному заліку господарі паркету - южно-українські танцюристи - завоювали 18 перших, 8 других та 16 третіх місць.  Переможцями у своїх категоріях стали:

Дмитро Зруйнований і Вероніка Юрковська - в категорії Дорослі,

Мирон Іващенко та Анна Мельнікова  (Молодь),

Дмитро Чорній і Валерія Лозінська (Юніори 2),

Микита Чумак і Марія Самчинська  (Юніори 1),  

Андрій Ольховік і Дар’я Скляренко  (Ювенали 2),

Максим Паску та Сніжана Кондратьєва  (Ювенали 2Д),

Єгор Чумак і Катерина Штарьова  (Ювенали 1).