Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Слова дотримались…

22.03.2017
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

16-18 березня 2017 року у місті Києві відбулася VIII Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти  - 2017»,  організатором якої виступила компанія «Виставковий світ» за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України. Учасники виставки: вищі навчальні заклади та наукові установи, закордонні навчальні заклади, міжнародні освітні агенції, представництва, загальноосвітні, дошкільні та позашкільні заклади освіти, обласні та міські управління (департаменти) освіти, професійно-технічні навчальні заклади та науково-методичні центри професійно-технічної освіти, виробники та постачальники засобів навчання, проектів, програм і рішень для галузі освіти, фонди, асоціації, видавництва, освітні портали.

У цьому році  участь у виставці брали більше 750 учасників із всіх регіонів України та представники Польщі,  Прибалтики, Грузії, Молдови, Білорусії, Канади, Австрії , Германії, Швейцарії, Чехії, Словенії, США, Кіпру, Франції, Словакії, Китаю.  

Освіту Миколаївщини представляли:

  •  Миколаївський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти;
  • Перша українська гімназія ім. Миколи Аркаса;
  • Миколаївська спеціалізована школа І-ІІІ ст. мистецтв і прикладних ремесел «Академія дитячої творчості»;
  • Миколаївський муніципальній коледж. 
  • Науково-методичний центр Миколаївської міської ради;
  • Районний методичний кабінет відділу освіти Миколаївської районної ради;
  • Консалтингового-методичний освітній центр Южноукраїнської міської ради.
  • Миколаївський дошкільний навчальний заклад № 74;
  • Миколаївський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.

Комунальна установа «Консалтингово – методичний освітній центр» вперше була представлена на освітянській виставці такого рівня.

В рамках виставки був проведений рейтинговий виставковий конкурс з нагородженням в номінаціях: Гран-Прі «Лідер вищої освіти», «Лідер післядипломної освіти», «Лідер міжнародної діяльності», «Лідер наукової та науково-технічної діяльності», «Лідер професійно-технічної освіти» та конкурси з тематичних номінацій із нагородженням золотими, срібними та бронзовими медалями.  Відбулося також вручення Сертифікату «Якість наукових публікацій» за показниками рейтингу міжнародної наукометричної бази даних Scopus.

Виставку супроводжувала змістовна тематична програма, яка включала конференції, презентації, семінари, круглі столи, майстер-класи, воркшопи, відкриті уроки, панельні дискусії за участю директорів і провідних науковців Національної академії педагогічних наук України, керівників і фахівців Міністерства освіти і науки України, Інституту модернізації змісту освіти МОН України, органів державної влади й управління, практичних працівників галузі освіти, представників закордонних навчальних закладів і міжнародних представництв, а також батьків, учнів, студентів і широкої громадськості.

Участі Комунальної установи «Консалтингово – методичний освітній центр» у виставці передувала велика кропітка робота, а саме: підготовка та участь у роботі виїздного  засідання вченої ради Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, що проводилась на базі міста До засідання вченої ради  освітяни міста готували  питання  «Про результати вивчення досвіду впровадження інклюзивної освіти  в навчальних закладах м. Южноукраїнська». За результатами представлених матеріалів вчена рада  ухвалила рішення про узагальнення  досвіду «Комунальної установи «Консалингово – методичний освітній центр» щодо  упровадження інклюзивного навчання  в навчальних закладах міста Южноукраїнська та надання матеріалів  на тематичний конкурс  у рамках VIII Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти  - 2017» в номінації «Корекційно – розвивальні технології в освіті дітей і молоді з особливими потребами».

За досить короткий термін потрібно було підготувати матеріали та до 10 лютого подати їх до оргкомітету конкурсу. Завдяки командній роботі та підтримці колег – освітян , були своєчасно виконані поставлені завдання, підготовлено матеріали на виставку. Участь у Міжнародній освітянській виставці  виявилася результативною – Срібна медаль та диплом учасника виставки. Це нагорода усіх педагогів міста, але особливий внесок  на шляху до її отримання був зроблений колективом дошкільного навчального закладу №8 «Казка» під керівництвом  Припутень Надії Анатоліївни та вихователів – методистів  Жесткової Олени Віталіївни та Винушевої Христини Олегівни, практичного психолога Мінєєвої Інни Миколаївни, завідувача міської ПМПК Нагорної Юлії Олексіївни, методистів  КУ «Консалтингово – методичний освітній центр», адміністрації ЮЗШ №4. Велику допомогу у підготовці матеріалі та їх оформлені було надано Миколаївським інститутом післядипломної педагогічної освіти. Хочеться подякувати директору інституту   Василю Івановичу Шуляру, його заступнику Півень Галині Григорівні та Пінюгіній Катерині Олександрівні за супровід  та надання допомоги у підготовці матеріалів.

Отримання такої почесної нагороди -  це підтвердження того факту, що  освіта міста є потужною, креативною галуззю, працює на  випередження та перспективу. Участь у таких форумах необхідна для освітян не тільки задля їх професійного розвитку, а й з метою представлення досягнень освіти міста на рівні України.

Хочеться висловити слова подяки міському голові Пароконному В. К., першому заступнику міського голови Мустяці Г. Ф., начальнику фінансового управління Гончаровій Т.О., головам постійних депутатських комісій Захаровій О.В., Узунову В.М. та всім депутатам міської ради за сприяння та допомогу побувати освітянам міста на такому престижному форумі.

Вручаючи на сесії Южноукраїнської міської ради Подяку голови комітету Верховної ради України з питань освіти Лілії Гриневич,  у 2015 році Маленькій Л.М., директору Консалтингово – методичного освітнього центру , начальник управління освіти Ю.М.Сінчук пообіцяв депутатам попереднього скликання, що Центр отримає в майбутньому і більш високі нагороди. Сьогодні можна сказати  - слова дотримались!

Перші кроки зроблено, а  далі знову робота,  нові виставки та конкурси, пошук шляхів для  досягнення нових вершин у розвитку освіти міста.