Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Працівники відділення завжди поруч з тими, хто потрапив в біду

15.03.2017
Відділення ВД ФССНВ та ПЗ України в місті Южноукраїнську

«Закон України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» визначає турботу про життя та здоров'я людей найважливішим принципом державної політики та найвищою соціальною цінністю суспільства.

Важливим завданням страхування від нещасного випадку було і залишається відшкодування шкоди, пов'язаної з втратою застрахованими особами заробітної плати або відповідної її частини під час виконання трудових обов'язків.

Відділення виконавчої дирекції Фонду щомісячно здійснює виплати по відшкодуванню шкоди, заподіяної здоров'ю потерпілих на виробництві .

Інваліди внаслідок трудового каліцтва у відповідності з індивідуальними програмами реабілітації, складеними МСЕК, забезпечуються повним обсягом необхідної медичної допомоги та реабілітаційних заходів: проводиться стаціонарне, амбулаторне, відновлювальне лікування в ЛПЗ та санаторіях, інваліди забезпечуються всіма необхідними протезно-ортопедичними виробами, лікарськими засобами та предметами медичного догляду, слуховими апаратами, засобами пересування, спеціальними автомобілями, необхідними видами доглядів та іншими послугами.

Начальник відділення регулярно проводить особистий прийом за постійним місцем проживання інвалідів, під час лікування в міській лікарні з метою вивчення їх соціально-побутових умов, інших питань. Ведуть роз'яснювальну роботу серед потерпілих на виробництві, членів їх сімей щодо послуг (медична, професійна та соціальна реабілітація, відшкодування матеріальної шкоди, індексація страхових виплат тощо),  відділенням надаються відповідні роз'яснення законодавства в ЗМІ.

Сьогодні вкрай важливо, аби кожен, хто працює без офіційного оформлення трудових відносин з роботодавцем, чітко усвідомлював, що трудові відносини це не тільки гарантована пенсія, а ще й «гарантійний талон» на отримання медичної і соціальної допомоги від держави, якщо раптом станеться нещасний випадок на робочому місці.

Вірно говорять, що здоров'я, як і везіння, за гроші не придбаєш, але погодьтеся, що в такі тяжкі життєві моменти важливо, щоб люди не залишилися на одинці з бідою. Працівники відділення виконавчої дирекції Фонду в м. Южноукраїнськуі роблять все для того, щоб полегшити ті негаразди, що спіткали потерпілих та їх сім'ї. А їхні вдячні відгуки – підтвердження тому.